Cum reușesc câțiva tineri să-i facă pe alții să ofere ajutor gratuit

Un grup de tineri voluntari (STEP IN) s-au hotărât să se ocupe de promovarea şi introducerea conceptului de voluntariat în şcoli. Scopul este de a le oferii elevilor de liceu un prim contact cu voluntariatul şi de a-i face conştienţi de problemele sociale din România şi de a-i educa prin implicare activă în activităţi voluntariale care au ca şi scop atenuarea acestor probleme pe termen lung.

„Tabara Voluntariilor” durează șase zile. În fiecare zi elevii se întâlnesc cu diferite ONG-uri, instituții și activități practice, reușim să îi învățăm despre săracie, prin vizite la persoane nevoiase și prin a le oferi un mic sprijin cu alimente, vizite la centre cu copii bolnavi cu Sindromul Down, centre de persoane cu dizabilități, azil de batrani, terapie prin cai, centrul de nevăzători , SMURD, psihologi , case de copii, Centru de recuperare „Ridica-te și umblă”, Caritas Lipova, CENTRU DE REFUGIAȚI, Hospice (persoane bolnave stadiu final cancer) etc.

Proiectul încearcă să sensibilizeze în tineri responsabilitatea pentru prezent. Aportul considerabil în formarea societății viitoare o au chiar și acești tineri participanți la proiectul social. O atât de mare responsabilitate, ne revine și nouă, coordonatorii proiectului, să le insuflăm această responsabilitate”, spun organizatorii.

Tinerii vor putea cunoaște modele și aparate sociale care există în jurul oarșului Lipova.

Tabăra se va desfăşura în perioada 21-27 martie 2019  și vor  participa 34 de tineri de la diferite licee din județul Arad şi 6 organizatori/coordonatori ai Proiectului din România şi Germania.

„Tot ceea ce facem este să oferim din timpul nostru liber pe care îl avem (după job-ul de multinaţională), fără a percepe taxe de participare eleviilor (Proiectul fiind sponsorizat în totalitate de către Insitutul Social Kommende Dortmund). Nu suntem plătiţi pentru ceea ce facem, iar singura sursă de venit a grupului sunt sponsorizările şi donaţiile pe care le obţinem de-a lungul anului prin diferite workshop-uri caritabile”, mai spun organizatorii.

Proiectul se numeşte Firimiturile se dăruiesc https://www.facebook.com/Firimiturile-se-d%C4%83ruiesc-900110586763242/

Organizatori sunt: Dobai Attila, Mergel Andreea, Rus Robert , Pr. Paroh Romano-Catolic Hiticas Valentin Macedon şi Costina Stanila. În decurs de patru ani au reușit să inițieze150 de voluntari.

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu