Cum au vrut câţiva poliţişti arădeni să transforme o victimă în vinovat de producerea unui accident! Acum au plângeri penale pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii sub semnătură privată şi uz de fals!

Un banal accident de circulaţie, produs pe drumul care leagă localităţile arădene Sânmartin şi Grăniceri, arată modul în care unii poliţişti aleg să îşi facă meseria. Cum reuşesc ei să vadă vinovată o victimă şi cum vinovaţii adevăraţi sunt scoşi basma curată.

În toamna anului 2017, căci despre un accident produs atunci vorbim, Alexandru Bodian se afla la volanul maşinii sale, pe un drum cu prioritate. La un moment-dat, de pe un drum secundar se trezeşte în faţă cu o maşină ce era tractată, pe care o izbeşte. Autoturismul care tracta reuşise să intre pe drumul cu prioritate, însă cel de-al doilea avea să fie lovit. Pesroana aflată la volanul maşinii tractate nu deţinea permis de conducere, iar autoturismul nu avea numere de înmatriculare. După „serioase” cercetări, poliţiştii l-au găsit vinovat pe şoferul care circula pe drumul cu prioritate!   

„Eu veneam din Grăniceri spre Sânmartin, pe un drum prioritar. La un moment-dat, de pe partea dreaptă, mi-a ieşit în faţă o maşină. Acesta apucase să iasă în faţa mea. În spate se afla o altă maşină, ce era tractată de prima. În momentul în care am ajuns în intersecţie, maşina care tracta a întins firul şi a scos autoturismul tractat chiar în faţa mea. Cei care se flau în cele două autoturisme erau tată şi fiu. După producerea accidentului, au desfăcut firul de tractare şi au părăsit locul accidentului cu maşina care tracta, cealaltă a rămas acolo. Între timp, eu am sunat la 112, a durat cam o oră până au ajuns agenţii la faţa locului. Până să ajungă polţia, s-au întors şi şoferii cu care avusesem accidentul. Au mutat maşina lovită. A venit poliţia şi deşi noi ne-am înţeles amiabil între timp, nu ne-au lăsat să facem acest lucru. Ne-am dus la postul de poliţie, am dat declaraţii cu ceea ce s-a întâmplat, ne-au pus să facem schiţa accidentului. Am făcut, atât eu, cât şi cel aflat în maşina lovită, două schiţe identice. Exact cum s-a întâmplat. Agenţii au luat o măsură de contravenţie împortiva mea. Mi-au reţinut permisul de conducere şi amendă de 800 de lei. I-am rugat să ducem maşinile, la locul accidentului, să facă măsurători, dar au refuzat acest lucru. Am contestat în instanţă măsurile şi am avut câştig de cauză. Am obţinut hotărâre judecătorească definitivă, după aproape trei ani de la accident”, povesteşte Alexandru Bodian.

Acesta mai spune că tănărul care nu avea permis şi se afla la volanul maşinii tractate, a declarat că el era de fapt în prima maşină, doar că în momentul accidentului a sărit la volanul maşinii tractate! Asta e de filme SF!

După ce instanţa de judecată i-a făcut dreptate, Alexandru Bodian s-a îndreptat împotriva poliţiştilor: Gheorghe Jicmon, Emil Tomoioagă şi Ovidiu Mercea şi a şoferilor aflaţi în cele două maşini. Poliţiştilor le-au făcut plângere pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii sub semnătură privată şi uz de fals, iar celor doi şoferi, tată şi fiu, pentru fals în declaraţii. A depus plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

„Am depus plângerea, dosarul a fost trimis la poliţie pentru cercetări. Cei de la poliţie i-au audiat pe cei doi şoferi, tată şi fiu, iar aceştia au dat alte declaraţii decât cele iniţiale, ce erau la dosarul accidentului. Ultimele declaraţii, date la poliţie, sunt identice, parcă ar fi trase la xerox, doar că diferă numele şi datele personale. E clar că au fost influenţaţi. Chiar dacă cei doi ar fi vorbit de afară să facă două declaraţii la fel, tot nu aveau cum să fie şi virgulele în acelaşi lor. În urma acestor declaraţii a fost clasat dosarul. Am atacat acea ordonanţă de clasare şi suntem în Tribunal cu ea. Sper să se facă dreptate până la capăt”, mai spune Alexandru Bodian.

Un alt fapt ce atrage atenţia asupra celor întâmplate este desenul dat cu corectorul. Este vorba despre primul desen făcut de şoferul aflat în maşina tractată. În imaginea de mai jos, care arată acest desen, se pot observa urme clare de corectare. Mai jos vedeţi schiţa iniţială a accidentului şi pe cea corectată!

Adauga comentariu