Cum a ajuns un arădean să dezvolte o afacere cu sarmale. În câţiva ani a preparat 36 de tone!

A lucrat mulţi ani ca şi agent de turism, însă într-o zi s-a gândit că doreşte să facă altceva. Aşa s-a decis în urmă cu câţiva ani să-şi deschidă o afacere cu murături, ajungând ca astăzi să aibă o linie de sarmale. Este vorba despre Sorin Crăciun, în vârstă de 53 de ani.

„În urmă cu trei ani am deschis o linie de murături. Exportam multă varză în Belgia, Spania, Italia, însă aveam o problemă: rămâneau multe frunze, deoarece eu aveam comandă doar pentru ambalatul de varză căpăţână. M-am gândit ce aş putea face cu frunzele şi aşa am deschis o linie de sarmale. Am început în 2018 această afacere de familie. La început mâncam eu şi multe aruncam sau dădeam la câini. Nu mă cunoştea lumea şi nici activitatea. Făceam pe săptămână 20 de kilograme de sarmale. Cu timpul am prins un  contract cu un supermarket din Micălaca unde am ajuns în luna decembrie 2018, la 1.900 de kilograme de sarmale într-o lună. Am încercat să luăm şi mai multe magazine mari, dar fiind a doua, a treia mână, preţurile erau foarte mari şi ne îndreptam spre faliment”, povesteşte Sorin.  

Avea acel contract după care au început prietenii să comande pentru diferite evenimente, şi apoi s-a mai extins. A început o colaborare cu Cristi de la Kuki, iar pe lângă sarmale a început pentru pomeni şi parastase să prepare şi  colaci, cozonaci, paos. De când a început afacerea şi până acum a preparat 36 tone de sarmale.

„Varza o aducem din Bucovina, deoarece are frunza subţire care se poate modela în aparate. O perioadă am adus carnea de la Beiuş, era foarte bună, dar firma respectivă a intrat în insolvenţă şi acum continăm să cumpărăm de la marile centre comericale. Avem comenzi, sunt zile când trei persoane fac 3.000 de sarmale. Preţul unui kilogram este de 30 de lei”, mai adaugă Sorin Crăciun.

Cei care doresc mai multe informaţii sau vor să facă comenzi pot accesa pagina de Facebook CamiSori Family. sau suna la telefon: 0749 675 314. 

 

Adauga comentariu