Cum a ajuns arădeanul Florin Mărcuş să aibă o colecție impresionantă de obiecte Coca-Cola

Arădeanul Florin Mărcuş, cel care are o colecţie impresionantă de calcultoare vechi şi de piese, mai are o pasiune. Una tot veche, deoarece a început să colecționeze obiecte Coca-Cola în urmă cu zece ani. Acum are o colecție impresionantă cu acest brand și intenționează să participe la expoziții mari. Edițiile speciale sunt cele care i-au atras atenția, iar pentru a ține legătura cu al alți colecționari ai lumii a creat și un grup privat pe Facebook.

„Am început să colecționez obiecte Coca Cola în urmă cu vreo 10 ani, fascinat fiind de edițiile speciale apărute, atât la doze cât și la sticle. Practic nu exista eveniment important sportiv, social sau de altă natură fără ca cei de la Coca Cola să lanseze ediții speciale, cu grafică deosebită. Există serii cu artiști, cu echipe de fotbal, festivaluri muzicale, ediții speciale de Crăciun, de Valentines Day, etc. Unele pot fi găsite în magazine, la prețuri normale, altele fiind distribuite doar pe anumite canale sunt mai greu de procurat. Și astfel colecționatul devine o provocare, cu cât seria cuprinde mai multe modele, cu atât e  mai greu de completat”, mărturisește Florin.

Studiind puțin pe această temă, arădeanul a observant că în alte țări colecționarii sunt organizați în asociații (majoritatare cunoscute oficial de compania Coca Cola) și organizează evenimente și întâlniri periodice.

„A fost momentul în care am conștientizat că în România existau colecționari Coca Cola, dar nu se cunoșteau unii cu alții decât în mică măsură. Am creat o pagină de Facebook, Coca Cola Collectors România, unde am început să adunăm tot mai mulți oameni pasionați. Acolo postăm informații despre noutăți, în ce magazine se găsesc anumite ediții speciale și făcem schimburi.

De regula, în preajma unor evenimente sportive majore, cum ar fi Campionatul Mondial de Fotbal (care va fi în curând) apar foarte multe ediții speciale, în multe țări și automat activitatea de căutat / cumpărat / schimbat se amplifică.  La fel de sărbatori sau vara. Între aceste evenimente, în perioadele în care nu apar ediții speciale încerc să găsesc sticle și doze cât mai vechi sau din locuri cât mai exotice. În principal mă focusez pe doze și sticle, dar nu refuz nici un obiect pe care scrie Coca Cola atâta vreme cât îmi permit să îl cumpăr, asta pentru că unele obiecte, în special cele vechi și interesante, sunt scumpe”, mai adaugă Florin Mărcuş.

Acesta mai afirmă că: „întrucât Coca Cola este un brand care captează atenția și interesul multor oameni, pe viitor intenționez să expun colecția în cadrul unor expoziții ample”.

Până în prezent a participat la două evenimente din seria Colecții și Colecționari organizate în Arad și spune că feedback-ul a fost pozitiv, existând o mare atracție față de tot ce e inscripționat „Coca Cola”, indiferent dacă sunt sticle, doze sau obiecte diverse. În momentul de față are în jur de 1.000 de obiecte. 

Florin mai mărturisește că în curând va deschide muzeul de calcualtoare, iar de colecția de Coca Cola se va ocupa în timpul liber. Muzeul se află pe strada Horea, Nr.3.

Adauga comentariu