Cristian Ispravnic scapă de arestul la domiciliu!

Trei dintre cei cinci arădeni aflaţi în arest la domiciliu, în dosarul “Şpagă în vămi”, au obţinut măsura controlului judiciar. Cristian Ispravnic, Cristian Dima şi Mircea Lucaciu au avut câştig de cauză la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

“Admite contestaţia formulată de inculpatul Ispravnic Cristian Ilie împotriva încheierii nr.132 din 10 martie 2020 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală, în dosarul nr. 769/1/2020. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: Respinge propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Timişoara, în dosarul nr. 35/P/2019, cu privire la inculpatul Ispravnic Cristian Ilie. În baza art. 222 alin. 7 teza a II-a C.pr.pen. şi art. 242 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. b C.pr.pen., art. 211 alin. 1 C.pr.pen., cu aplicarea art. 2151 C.pr.pen., înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpatul Ispravnic Cristian Ilie pe o perioadă de 60 de zile, începând din data de 17 martie 2020, până la data de 15 mai 2020, inclusiv. Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie , privind pe inculpaţii Dima Cristian şi Lucaciu Mircea Andrei împotriva aceleiaşi încheieri”, se arată în decizia ÎCCJ.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei trei trebuie să respecte următoarele obligaţii: - să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; - să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; - să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuieşte desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; - să nu depăşească limita teritorială a României, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia; - să nu se apropie de inculpaţii, suspecţii, martorii, experţii din prezenta cauză şi de specialiştii desemnaţi de organul judiciar, precum şi de persoanele care vor dobândi aceste calităţi în viitor şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale.

În ceea ce-i priveşte pe Cristian Horgea şi Elisabeta Miuţescu, aceştia rămân în arest la domiciliu.

Adauga comentariu