Criminologul Dan Antonescu despre crima de la Sântana: “Victima are și ea partea sa de vină”

Criminologul Dan Antonescu, consilier în cadrul IGPR și fost șef la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei, a oferit pentru DC News detalii din „culise” în cazul crimei din Sântana.

Vorbim despre un minor de 17 ani care a ucis un bărbat de 49 de ani. Copilul a sustras din locuința victimei, după crimă, un telefon mobil și o tabletă pe care ulterior le-a vândut. La două zile de la faptă, a fost capturat de polițiști.

„În opinia mea, din datele anchetei și din declarațiile lui din instanță rezultă că nu era prima dată când ajungea în casa acestui om. Este foarte posibil să fie vorba de un conflict spontan, nu a existat o premeditare. Dar aici intervine acel factor favorizant și mă refer la victimă. Victima are și ea partea sa de vină. Și-a croit un anturaj deocheat. Îi plăcea să-și etaleze puținele bunuri pe care le avea. E posibil să fie un cumul de factori: o frustare, invidia față de valorile pe care le-a văzut la acel om, o motivație anume care a declanșat violența”, a spus Dan Antonescu pentru dcnews.ro.

Sursa foto. Agerpres

Adauga comentariu