Criminalul Passaris de la Penitenciarul Gherla, prins cu telefon mobil în celulă în urmă cu o lună, a fost transferat la Penitenciarul Arad abia acum. Urmează extrădarea în Grecia

Celebrul criminal grec Konstantinos Passaris, deținut la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, a fost transferat zilele trecute la Penitenciarul de la Arad, de unde va fi extrădat în Grecia din cauza unei breșe de securitate, care a permis ca deținutul să aibă asupra sa un telefon mobil funcțional. Ziar de Cluj a semnalat acum mai bine de o lună că Passaris a fost prins cu un telefon asupra sa. Ne întrebăm de ce au durat atât de mult procedurile de transfer ale criminalului și cine se face responsabil de breșa de securitate din Gherla? 

“La penitenciarul din Arad, Passaris va aștepta finalizarea procedurii de extrădare în Grecia, unde are mai multe condamnări care totalizează patru condamnări pe viață și 71 de ani de închisoare. Va fi predat unei escorte de polițiști greci, și va fi dus în Grecia. Nu va sta o secundă în libertate pe teritoriul României”, a declarat, pentru evz.ro, un ofițer din conducerea Penitenciarului Gherla.

La începutul lunii mai 2020, la o percheziție în celula lui Passaris, gardienii au descoperit un telefon mobil funcțional, de pe care criminalul vorbea la telefon. Acesta a fost închis singur în celulă, deoarece era considerat foarte periculos, și din acest motiv putea vorbi oricând dorea la telefon. Potrivit surselor evz.ro din cadrul Penitenciarului Gherla, mai mulți gardieni au intrat în vizorul ofițerilor de informații din cadrul Ministerului Justiției, care se ocupă de siguranța în mediul penitenciar.

În România, Passaris a fost condamnat în 2003, la închisoare pe viață, pentru comiterea a două crime și a unui atac armat la o casă de schimb valutar din București. La momentul respectiv, Passaris a reușit să fure din casa de schimb valutar, care era situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din București, suma de 56.000 de lei. După câteva zile, la percheziție, polițiștii au găsit la Passaris, pistolul Colt cu care i-a ucis pe cei doi angajați de la casa de schimb valutar și suma de 40.000 de lei.

În Grecia, Passaris este acuzat că a ucis cinci polițiști greci în perioada 2000-2001.

Citește și:

”Fiara din Balcani”, celebrul criminal grec, a fost prins la penitenciarul Gherla când vorbea prin apel video cu o femeie

Adauga comentariu