Cozi interminabile în vămile din Nădlac și Vărșand!

Cozi de mai mulți kilometri, în mai multe puncte de ieșire din țară. Vămile din Nădlac, atât de pe autostradă, cât și de pe drumul național, dar și vama din Vărșand sunt blocate, din pricina unei defecțiuni a sistemului informatic din Ungaria.

Din pricina acestei defecțiuni, vameșii maghiari au fost nevoiți să treacă la un control clasic, astfel că timpii de așteptare au crescut semnificativ.

Sute de TIR-uri au format o coadă de aproximativ opt kilometri la Nădlac II, pe autostradă. Aplicaţia online de monitorizare a timpilor de aşteptare, care se găseşte pe site-ul Poliţiei de Frontieră, arăta că pe arterele dedicate camioanelor se aşteapta aproximativ 300 de minute pentru control.

La Vărșand, șoferiii autocamioanelor au fost nevoiți să aștepte două ore, iar la Nădlac I, o oră.

Autoritățile din țara noastră au luat măsuri pentru a reduce timpii de așteptare în vămi. “La PTF Nădlac II au fost luate măsuri pentru fluidizarea traficului, prin suplimentarea arterelor de ieşire pentru automarfare şi a personalului de control. La autoturisme, valorile de trafic au fost relativ mici, astfel că nu s-au format coloane”, au declarat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

Adauga comentariu