Copilul din „Vlaicu”, care a asistat la uciderea mamei şi la sinuciderea tatălui, departe de mormintele părinţilor. Va fi dus în Suedia!

Copilul de doar 10 ani, care a asistat la uciderea mamei şi la sinuciderea tatălui a beneficiat de mai multe şedinţe de consiliere din partea specialiştilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Arad.

Crima s-a petrecut la finele lunii februarie şi de atunci, cel mic este în grija mătuşii din partea mamei. Acesta a fost cel care a şi alertat vecinii şi ulterior autorităţile, în urma abominabilei crime urmată de sinucidere. Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 24 spre 25 februarie într-un bloc din cartierul arădean „Aurel Vlaicu”. Atunci, Florin şi Ramona, părinţii micuţului, s-au certat. Femeia a fost înjunghiată de zeci de ori. Bărbatul a încercat să se sinucidă prin înjunghiere, iar mai apoi s-a aruncat de la etajul 9 al blocului în care locuiau.

Acum, copilul urmează să fie dus în Suedia de mătuşa lui, sora mamei. Acesta va fi departe de mormintele părinţilor, care au fost îngropaţi într-un cimitir din oraşul arădean Pecica.

„Zilele trecute s-a emis hotărârea judecătorească pentru tutela copilului. Sora mamei îl va avea în grijă.  A fost la consiliere, am beneficiat de suportul şi sprijinul celor care îl însoţeau. Am înţeles că şi în Suedia va continua acest program de consiliere pentru că vorbim despre un proces de durată”, a declarat pentru Ziar de Arad, Erika Stark, director DGASPC Arad.  

EriKa Stark spune că terapia copilului va trebui să continue şi că noua familie a micuţului a demarat procedurile necesare în Suedia.

 

Adauga comentariu