Copiii Clubului Junior Arad, premiaţi de Apele Române

Copiii Clubului Junior Arad au fost premiaţi, miercuri, pentru implicarea lor în proiectul național de creație ,, Descoperă apele României”. Proiectul a fost lansat on-line, iar la el au participat copii din toată țara.

„Lucrările clubului nostru au obținut locul II pentru creațiile ,,Aricii” și ,,Copacul prieteniei”. Diplomele au fost înmânate de Ana Maria Văceanu din partea Administrației Bazinale de Apa Mureș-SGA Arad.  Felicitări copii. Felicitări echipei de coordonatori Club Junior”, a declarat Anca Stoenescu, administratorul şi coordonatorul Clubului Junior.

Ana Maria Văceanu a precizat că prin acest concurs lansat în vreme de pandemie au dorit să stimuleze copiii la diferite activităţi.

„Concursul a fost lansat pe Facebook. Am încercat să îi stimulăm pe copii să facă activităţi. Fiecare a adus o contruibuţie la lucrări prin folosirea materialelor reciclabile, din frunze, castane. Au fost copiii din toată ţara. Club Junior a obţinut locul II la creativitate prin Copacul prieteniei. Fiecare a pus câte o frunză colorată frumos cu numele şi un gând bun, în speranţa că va pluti prietenia asupra Clubului Junior. A mai fost o creaţie cu o planşă unde au adus tot felul de vieţuitoare printre care aricii. Am venit să îi premiem şi totodată le-am spus o poveste interesantă şi anume: Peripeţiile Peştişorului Ovi. Pe viitor sperăm să avem cât mai multe colaborări”, a declarat asistent Ana Maria Văceanu, responsabil relaţii presă din cadrul Administraţiei Naţionale Apele Române.

La momentul demarării concursului pe pagina de Facebook a Clubului Junior a fost postat şi textul:   

POVESTEA „COPACULUI PRIETENIEI”

🌳V-ați întrebat vreodată ce minunății se pot naște din lucruri mărunte, aproape neobservate?

Vă vom povesti noi! După ce copiii Clubului Junior au ascultat cu “sufletu la gură” povestioara ce urmează să v-o spunem și dumneavoastră nu au mai stat nicio secundă pe gânduri și au făcut și ei un Copac Mare al Prieteniei…🌳☺️

🌳🙂"În spatele unei grădini, trăia un copăcel. Era plăpând, subțirel, cu câteva crenguțe… Era tare necăjit. Își dorea foarte mult să fi crescut aproape de ceilalți copaci înalți și puternici din grădină, care aveau coroane stufoase de frunze. Dar el stătea deoparte, singur și nici păsărelele nu se opreau pe crengile lui.

Într-o zi, jucându-se prin grădină, câțiva copii însoțiți de doamna învățătoare, l-au zărit.

-Uitați-vă ce firav e acest copacel! spuse un băiat.🙂

-Da, e mititel și îi putem ajunge si noi la crenguțe! spuse altul.🙂

-Haideti să-l facem copăcelul nostru. O să îi dăm și un nume! îi îndemnă o fetiță..

Observând că îi lipsesc frunzele, s-au gândit să se joace un joc nou.

-Ce-ați spune dacă l-am împodobi? N-ar mai avea crenguțe golașe, zise un băiețel.

-E o idee foarte bună! aprobară ceilalți. Dar ce ar putea atârna de crenguțele lui?

-Am putea să-l împodobim cu Frunze din hârie, frumos colorate!

-Și am putea să ne scriem numele pe Frunze! spune un alt băiețel.

Doamna le-a dat și ea o idee:

-Atunci când veți lega frunzele în acest copac, să agățați odată cu ele și gândurile voastre cele mai frumoase!

Astfel, au pus bunătatea, ajutorul, rugămințile, mulțumirile, blândețea, curajul, voioșia, curiozitatea, admirația, politețea, cumințenia și respectul, iar, pe cea mai înaltă crenguță, au așezat IUBIREA.

Și atunci, s-a întamplat un lucru extraordinar: copăcelul plăpând a început să se înalțe cu repeziciune și să-și întindă crengile mari și puternice pe deasupra grădinii, iar coroana lui verde și impunătoare a acoperit tot cerul. 🌳Copiii priveau cu ochi mari de uimire: ”Cum s-a putut întâmpla așa ceva? Adineauri era doar un copăcel!” … și priveau bogația de frunze de deasupra lor.🌳

-Cred că, zise doamna, gândurile noastre cu care am împodobit copăcelul l-au ajutat să rodească, căci voi i-ați daruit "apa  și hrana vieții, adică „PRIETENIA" voastră. De aceea, cred că ar trebui să-l numim „COPACUL PRIETENIEI”.Toți copiii au fost de acord și au început să danseze voioși în jurul copăcelului!"

… deasupra Clubului plutește PRIETENIA de când copiii au un Copac al Prieteniei!!!

Mulțumim colegilor noștri de la Apele Române Mureș, pentru povestea deosebită pe care ne-au dăruit-o astăzi și pentru creațiile deosebite pe care le-au realizat împreună cu copiii.

 

Adauga comentariu