Copiii care au pășit pentru prima dată într-un restaurant. Arădenii pot contribui la masa lor zilnică donând alimente de bază

Nu au fost niciodată la un restaurant, iar mulți dintre ei nu au vizitat municipiul Arad, deși se află la o „aruncătură de băț” distanță. Nu mai vorbim de faptul că nu vor avea lemne pentru iarnă, ce îmbrăca și ce mânca. 

Este vorba despre copiii din Tisa Noua, care provin din familii cu venituri materiale reduse. Pentru ei proteasa Camelia Jurcuț, o fiică a acestei comunități a făcut un gest aparte. 

„Am sărbătorit și noi Ziua Mondială a Păcii, în Parohia Tisa- Nouă: un real  eveniment,  care  este un examen al vieţii pentru fiecare dintre noi. Un examen la materiile: tradiţie, credinţă, normalitate, naștere, libertate în Hristos, iubire Dumnezeiască și chiar logică. După eveniment am luat copiii din Tisa Nouă și i-am dus la Arad, la un restaurant. Totodată le-am dat dulciuri ghiozdane, haine și încălțăminte. Am dotat grădinița cu jucării”, a declarat dr. Camelia Angela Jurcuț. Acțiunea a fost organizată  de Universitatea Aurel Vlaicu  Arad, specializarea  Asistență Socială, de antreprenorii  rurali,  Ioana Cristina și Maria- Cătălina Tuhuț, în colaborare  cu  Școala Generală Fântanele, condusă  de directorul  Claudiu Groza. 

Toți s-au ghidat după motto-ul: „Nu contează cât dăruiești, ci cât de multă dragoste pui în ceea ce dăruiești.” — Maica Tereza. 

La  activitate  au  fost  prezenți  33   de copii  din  satul Tisa- Nouă. Copiii duși la restaurant au învățat pentru prima dată cum să țină o furculiță în mână. Ei fac parte din familii care nu au cu ce se încălzii iarna, nu au haine pentru ei, unii nu au nici geamuri la locuințe, nu mai vorbim de faptul că masa lor este una destul de slabă, de multe ori nu au mîncare. Unii chiar adorm flămânzi.

Pentru a le oferi o mână de ajutor, în această săptămână va avea loc o companie de strângere de alimente. Cele de bază, pentru ca voluntari să meargă să le gătească.  

„Vom avea mai mulți copii la masă zilnic, dar și 35 de bătrâni singuri. Pentru cantina avem nevoie de: ceapă; ardei; morcovi; țelină; păstârnac; delicat legume; cartofi; carne tocata; aripi pui; carne lucru; piept de pui, șervețele și domestos”, spune preoteasa Camelia, care va fi și cea care va strânge donațiile. Ea poate fi contactată la numărul de telefon:  0752.663.266. Punctul de colectare este Arad, str. Ion Rusu Sirianu, nr 13.
 

Adauga comentariu