Controale drastice la arădenii care vor comercializa produse specifice sărbătorilor pascale

Înspectorii DSVSA  sunt cu ochii pe alimentele vândute către arădeni, în perioada sărbătorilor pascale. Aceştia vor să se evite toxinfecțiile alimentare.

Astfel, în aceste zile reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad vor întreprinde măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care se produce, depozitează, transportă şi valorifică carnea de miel, ouă şi alte produse sau alimente de origine animală şi non animală destinate consumului uman.

Se va verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare din toate târgurile de animale, pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare şi de alimentaţie publică şi vor sancţiona orice încălcare a prevederilor legislaţiei în vigoare.

„La circumscripţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor şi la circumscripţiile sanitare veterinare zonale, în perioada 01.04-01.05.2019, va fi asigurată permanenţa, va fi afişat programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitare veterinare, telefon 0257-280760,0257-280761. Locurile de sacrificare amenajate temporar vor fi autorizate să funcţioneze numai pe perioada sărbătorilor Pascale, cu respectarea condiţiilor sanitare veterinare privind cazarea animalelor, aprovizionarea cu apă cald şi rece, facilităţi de colectare şi depozitare a deşeurilor şi a materialului cu risc specific în vederea transmiterii la neutralizare”, a declarat dr. Viorel Agud, directorul DSVSA.

Trei puncte de sacrificare

În acest an au fost autorizate trei puncte de sacrificare la Şiria, Horia şi Șiclău și se vor organiza controale în scopul verificării: respectării legislaţiei sanitar veterinară cu privire la bunăstarea animalelor în timpul transportului şi a sacrificării; producătorilor care sacrifică miei; modul cum se face marcarea, depozitarea şi comercializarea cărnii de miel către consumatorul final, producătorilor şi comercianţilor de ouă, precum şi verificarea condiţiilor de ambalare şi depozitare a acestora; producătorilor care comercializează produse lactate şi restricţionarea accesului în spaţiile de comercializare pentru cei care nu deţin documentul de înregistrare sanitar-veterinară, certificat de producător şi carnet de sănătate pentru animale.

De asemenea, s-au organizat acţiuni de instruire cu reprezentanţii agenţilor economici care vor efectua sacrificări de miei în punctele de sacrificare temporare, privind respectarea legislaţiei sanitare veterinare în domeniu şi aplicarea unor reguli de bune practici.

 

Adauga comentariu