Controale de amploare, înainte de Paşte. Zeci de comercianţi arădeni au fost sancţionaţi

Polițiștii Serviciului de Inveastigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai D.S.V.S.A., A.N.P.C., D.S.P. și D.A.D.R. au desfășurat, în perioada 15-26 aprilie a.c., o serie de acțiuni pentru verificarea legalității comercialiării produselor din carne, în contextul Sărbătorilor Pascale și de 1 Mai.

În urma activităților desfășurate în județul Arad, au fost controlate 60 de societăți comerciale și 15 persoane fizice cu răspundere juridică, fiind verificate documentele de proveniență ale cărnii și produselor din carne precum și legalitatea tranzacțiilor efectuate.

„Polițiștii au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 152.500 de lei, conform Legii 12/1990 (privind faptele de comerț) și O.G. 28/1999 (privind obligația agenților comerciali de a utiliza case de marcat electronice fiscale).Au fost indisponibilizate produse din carne în valoare de 2.867 de lei, produse nealimentare în valoare de 22.800 de lei, 3.235 țigarete netimbrate și suma de 1.571 de lei, care nu a putut fi justificată prin bonurile de casă”, spune Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

 

Adauga comentariu