Comunitatea Evreilor din Arad a reacționat la acuzele lui Ilan Laufer

Comunitatea Evreilor din Arad a reacționat după declarațiile social-democratului Ilan Laufer, cel care  a fost propus de PSD pentru funcția de ministru la Ministerului Dezvoltării Regionale.

“Într-o declarație nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate, Ilan Laufer a susținut că respingerea numirii sale ca ministru de către Klaus Iohannis a fost un act de antisemitism. Comunitatea Evreilor din Arad condamnă cu fermitate folosirea în lupta politică a acestui foarte sensibil subiect” – se arată în comunicatul Comunităţii Evreilor din Arad, semnat de preşedintele Ionel Schlesinger.

Reamintim, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu va semna decretele de numire în funcţia de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguţa Vasilescu şi pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Câteva ore mai târziu, Ilan Laufer a organizat o conferinţă de presă la sediul PSD, unde a declarat: “Consider că refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite, a refuzat numirea unul ambasador, dorind să saboteze relaţia româno-israeliană. Prin interpuşi a acţionat, printr-o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă. Am informaţii certe că ar trebui să mă aştept la acelaşi mod de acţiune, mai exact un dosar penal care se pregăteşte la comanda preşedintelui. Domnul Iohannis i-a promis Angelei Merkel că va face tot posibilul să blocheze mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim” – a afirmat Ilan Laufer, într-o conferință de presă.

Adauga comentariu