Comuna Vladimirescu dă clasă municipiului, la capitolul piste pentru biciclete

Pistele de biciclete făcute în municipiul Arad au atras numeroase critici din partea celor care le folosesc. Fie că sunt amplasate prost, fie că pe traseul lor sunt containere pentru gunoi, stâlpi sau semne de circulație.

În multe zone din municipiu, bicicliștii sunt puși în pericol, pistele nou făcute „mușcă” practic din banda destinată autoturismelor și în unele situații, șoferilor le-a fost imposibil să evite acroșajele sau accidentele.

În studiul de fezabilitate, comandat de Primăria Arad, în urmă cu vreo șapte ani, se arăta că siguranța bicicliștilor este prioritară, însă realitatea ulterioară contrazice flagrant documentul cu pricina.  

„Este cunoscut faptul că, municipiul Arad, se confruntă cu o deficienţă majoră în ceea ce priveşte pistele de biciclişti, menite să asigure deplasarea în condiţii de siguranţă a persoanelor ce folosesc bicicleta ca mijloc de transport pentru deplasarea pe străzile orasului”, se arăta în studiul de fezabilitate comandat de autoritățile din municipiu.

Și pentru a vedea că se poate și altfel, adică în reale condiții de securitate, nu a trebuit să ieșim prea mult din oraș. La doar câțiva kilometri de municipiul Arad, în comuna Vladimirescu, autoritățile locale au gândit altfel întrega amplasare a acestor piste. Ele „mușcă” din partea pietonală a străzii și sunt luminate, precum un drum național sau autostradă. Mici stâlpi cu sisteme de reflectorizare sunt amplasați pe strada principală din comună, Progresului.

Chiar dacă întinderea pistelor din Vladimirescu este mult mai mică decât cea din municipiu,se poate vedea cu ochiul liber că dacă îți dai intereseul să faci un lucru bun, îl poți face. Autoritățile din municipiu s-au grăbil să ne explice fel de fel de povești cu „albastru”, „roșu” sau alte culori cu care doreau să vopsească pistele.

 

Adauga comentariu