Comisarul Dan Halchin are ca viziune creșterea rezilienței mentale a deținuților pentru a fi capabili, în mod autonom, să facă față societății din exterior

Cel care a condus ani de zile Penitenciarul Arad, comisarul de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin, a fost învestit, zilele trecute, în funcţia de director ANP, ca urmare a promovării concursului. Astăzi, acesta a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin care le mulţumeşte celor care i-au fost alături şi vorbeşte despre obiective:  

„Mulțumesc pentru toate gândurile bune și încurajările transmise cu prilejul preluării mandatului de 4 ani, în funcția de director general al A.N.P. A fost un concurs, 5 candidați și o perioadă de derulare de două luni.

Ceremonia de învestire a avut loc în prezența ministrului Justiției dl. Stelian-Cristian ION. Mulțumesc atât domniei sale, cât și echipei din Ministerul Justiției pentru încrederea cu care m-au creditat în această funcție.

OAMENI: 22.500 de persoane private de libertate și 12.500 de polițiști polițiști de penitenciare.

VIZIUNE: creșterea rezilienței mentale a deținuților pentru a fi capabili, în mod autonom, să facă față societății din exterior, care este dură pentru toți.

OBIECTIVE: 7800 de noi locuri de cazare, 7000 de noi locuri de muncă – în 4 ani.

Punct”.

Comisarul de poliţie penitenciară dr. Dan Halchin lucrează în sistemul penitenciar românesc din anul 2000. Are la activ două mandate de director al Penitenciarului Arad (2006-2010 şi 2017-2021), dar şi două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaţionale în Kosovo şi Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

 

În perioada 2015-2017, a deţinut funcţia de adjunct al directorului general ANP, perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, Direcţia Reintegrare Socială şi Direcţia Medicală.

Adauga comentariu