Combinatul condus de Dimitrie Muscă a obţinut printre cele mai bune recolte la grâu din ţară

Unul dintre cele mai cunoscute combinate agricole din România, care este catalogat ca fiind cel mai eficient sistem din agricultura ţării, a obţinut printre cele mai bune recolte la grâu, urmează, rapița şi porumbul. Asta deși condițiile meteo nu au fost foarte favorabile agriculturii. Este vorba despre Combinatul Agroindustrial Curtici din județul Arad care cultivă 7.600 de ha de terenuri agricole în Câmpia de vest a țării. Combinatul este deşinut de inginerul Dimitrie Muscă.

„Am recoltat 7.109 kg/ha. Această cifră e producția medie de pe o suprafață de 1690 ha. Posibil să fie cea mai mare din ţară. La rapiță, unde încă se recoltează am obținut o producție medie pe 1015 ha, care la acest moment o estimăm ca încadrându-se undeva între 3800 și 4000 kg/ha”, a declarat Dimitrie Muscă.

Și la porumb, Dimitrie Muscă se așteaptă la o producție bună datorită ploilor din ultima perioadă, care l-au ajutat foarte mult. Combinatul are aproximativ 500 de angajați și un parc de utilaje agricole moderne.

O parte din recoltă este folosită chiar de către combinatul agroindustrial, care are ferme de vaci și porci, dar  și linii de producție de lactate, produse din carne, panificație și legume-fructe, pe care le vinde în cele 32 de magazine din lanțul propriu de desfacere pe care îl deține în vestul României.

Combinatul deține 850 de vaci de lapte, 1.000 de vaci pentru carne și 24.000 porci, ale căror produse sunt prelucrate în fabricile de lapte care folosesc 9.000 de litri pe zi și abatoarele combinatului. Oferta cuprinde 50 de produse lactate și 100 de produse din carne.

 

 

 

 

 

Adauga comentariu