Codru Fest, evenimentul care a atras mii de persoane pentru salvarea Pădurii Bistra

Un eveniment inedit are loc în acest final de săptămână, la doar câţiva kilometri de Timişoara. Codru Fest este un festival aparte, prin care organizatorii îşi propun să planteze nu mai puţin de şase mii de copaci. În toamna anului 2017, o furtună puternică a distrus o parte a acestei păduri, iar acum, câţiva inimoşi au gândit un eveniment aparte pentru a putea planta copaci care să dea farmecul de altădată al pădurii.

Întins pe durata a trei zile, Codru Fest a adus şi va aduce în faţa publicului mai multe genuri muzicale, trupe româneşti şi străine care să contribuie la distracţia ce are loc aici. Sunt trei scene pe care formaţiile evoluează şi nu mai puţin de 48 de artişti.

La eveniment sunt prezenţi şi foarte mulţi arădeni, dar şi oameni veniţi din judeţele Iaşi, Hunedoara, Cluj. Evenimentul organizat în Pădurea Bistra a depăşit, încă de la ediţia inaugurală, graniţele judeţului Timiş şi îşi propune ca ediţiile viitoare să aducă un număr mult mai mare de participanţi.   

 

„Codru Fest a provenit din dorinţa evidentă de a proteja Pădurea Bistra, dacă ne gândim la toamna anului 2017, în Timişoara a fost o furtună foarte puternică şi nu doar zona oraşului, cât şi pădurea a fost afectată. Din dorinţa de a conserva şi de ajuta a apărut festivalul acesta. Noi ne propunem să plantăm 6.000 de copaci, după acest festival, în toamnă, când e vremea numai bună ca ei să încolţească şi să crească mari. Nu am vrut să facem doar dintr-o dorinţă personală, ci am vrut să implicăm comunităţoile. Dacă e să ne gândim, există patru localităţi în jurul pădurii.  Au venit oameni din judeţul Timiş, din Arad, Iaşi, Cluj. Există o zonă de camping cu 1.500 de locuri. Unii au rămas peste noapte. Dispunem, de cinci zone muzicale, trei scene principale. Noi ne planificăm să creştem acest festival. Pe măsură ce ne vom, dezvolta vom avea şi invitaţi internaţionali iar Pădurea Bistra trebuie să crească şi ea, alături de festival”, spune  Vlad Marco Ţolea, organizator.

Printre miile de participanţi care se află la aceast eveniment am găsit şi arădeni. Iubitori de muzică, dar şi de distracţie, aceştia sunt decişi să rămână aici cu cortul până luni dimineaţa.

„Am auzit de acest festival de la nişte prieteni. Am zis că ar fi bine să venim şi să petrecem timp de trei zile. Nu ne pare rău, vom sta până luni dimineaţă pentru a asculta muzică bună şi a ne distra”, spune Bogdan Dan, unul dintre arădenii pe care i-am găsit la Codru Fest.

În cursul zilei de vineri, prima a festivalului, au evoluta în faţa publicului: Hazard, Watchover, Timpuri Noi, Horizon. Sâmbătă a fost rândul lui Mădălin Luca, Laboratorium Piesni, Zdob şi Zdub, Padre, Jigga să impresioneze. Ultima zi a primei ediţii va aduce în faţa miilor de spectatori şi un arădean, pe Daniel Julean. Pe lângă acesta, pe scenele festivalului vor mai urca: Ţapinarii, Fără Zahăr, Corbu şi Subcarpaţi.  

Evenimentul este organizat de ADI Pădurea Bistra cu sprijinul primăriilor: Ghiroda, Moşniţa Nouă, Recaş, Bucovăţ şi Timişoara.

Adauga comentariu