COCKTAILUL TIMPULUI

Mai sunt exact 103 zile pana la Craciun. Serios? Da, serios.

Va si aud cum va plangeti deja si cum va smiorcaiti ca vai, cum a trecut timpul si cum nu ati simtit mai nimic din anul asta. Ca of, a venit toamna deja si iarna asteapta in anticamera.

Dar cine v-a oprit sa va exploatati timpul? Daca pana azi nu ati stiut, va anunt ca timpul este canibal: mananca la propriu oameni. Ce e un om daca nu propriul lui timp?

Cine v-a oprit sa va bucurati de timp anul asta? Cele nici 3 luni de stat in casa nu v-au ajuns ca macar dupa sa va dati seama ca sunteti cei care va stergeti singuri zilele din calendar.

Asteptati vara dupa cateva luni de iarna. Cand vine, va plangeti ca e prea cald. Tanjiti dupa frig, iar cand vine va topiti dupa caldura.

Asteptati ziua de salariu si le anulati pe celelalte. Cand vine, va plangeti ca banii nu au valoare.

Asteptati weekendul ca pe ceva izbavitor. Cand vine, va plangeti ca e prea scurt si zboara prea repede. Asteptati sarbatorile ca pe o detoxifiere sufleteasca. Iar cand vin, va plangeti de toxiinfectii alimentare. Asteptati sa va loveasca intelpciunea cu aniversarea zilei voastre din fiecare an. Dar va loveste prostia regretului ca n-ati trait suficient in anul pe care l-ati mancat.

Va stingeti cate putin in interior in fiecare an si va excitati doar creierele cu pofta de viata. Fara finalizare.

Da, timpul e un criminal. Sfarteca zilele, lunile, omoara anii. Dar sa va spun un secret: timpul este si bipolar. Ucide, dar ofera si placere. Ucide, dar iti poate fi si cel mai bun prieten. Este calau si salvator in acelasi timp. Un cocktail teribil de periculos. Depinde cum il bei.

Voi ati castigat anul asta timp sau ati pierdut?

 

Adauga comentariu