Coada pentru ciolan e la Primărie, nu la carmangerie!

La finele săptămânii trecute, ciolaniada şi-a intrat în drepturi...la Primăria Arad, nu la vreo carmangerie de cartier.

PNL, USR-PLUS, PMP şi UDMR luptă la greu pentru funcţii de directori, de membri ai unor consilii de administraţie şi de reprezentanţi în adunările generale ale acţionarilor.

Nu pentru binele nostru, al arădenilor s-au duelat în alegerile locale, ci pentru propriul interes. Acum, odată cu ieşirile la rampă ale unor lideri ai respectivelor formaţiuni politice, ce au grijă să îşi dea în gură cât pot de finuţ, se vede pentru ce s-a dus lupta din ultimele luni.

Ceea ce vedem acum la negocierile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local Municipal  este atipic. De regulă liderii a două sau trei formaţiuni, ce urmau să formeze majoritatea, se întâlneau, îşi împărţeau ceea ce era de împărţit şi maşina de vot mergea ca unsă. Era linişte şi pace.

Acum însă, lucrurile par că au deraiat. PNL şi Alianţa USR-PLUS aveau meciul în mână, majoritatea din CLM, fără emoţii. Numai că cei de la USR au gândit că e bine să împartă ciolanul şi cu alţii, însă nu din dorinţa de a le arunca un os celor din PMP şi UDMR, ci din dorinţa de a deposeda PNL-ul de un viceprimar. Jocul e cu bătaie lungă, care duce spre alegerile parlamentare: USR se teme de campania continuă pe care şi-o va face Sergiu Bîlcea din postura de viceprimar, acesta urmând să candideze la alegerile generale pentru un post de deputat.

Dacă nu privim ceea ce e în spate, putem avea impresia că cei din USR-PLUS sunt generoşi cu PMP-şi UDMR, de altfel nişte partide ce puteau fi „rezolvate” repede de liberali. Nişte funcţii pe ici, pe colo, nişte bani prin Centrul Municipal de Cultură, o angajare a amantei etc.

 Dacă cineva crede că la aceste negocieri consumate până acum cei implicaţi au fost interesaţi de nu ştiu ce proiecte destinate dezvoltării oraşului, se înşeală amarnic. Adevărata miză pentru cei implicaţi e ciolanul! Şi îl vor împărţi în funcţie de felul în care au votat arădenii la alegerile din 27 septembrie!   

Adauga comentariu