Clasele Şcolii Gimnaziale "Caius Iacob", distruse de apă. Nu se ştie dacă elevii pot începe acolo cursurile noului an şcolar

Elevii de la Şcoala Gimnazială "Caius Iacob", din municipiului Arad ar putea începe cursurile într-un alt loc, deoarece toate clasele sunt distruse de apă.  Muncitorii au descoperit clădirea pentru a-i reface acoperișul, iar între timp în oraș a plouat puternic. Acum, cu două săptămâni înainte de începerea cursurilor, toate încăperile în care învață circa 1.000 de elevi sunt compromise. În unele clase, trebuie schimbat inclusiv parchetul, care s-a umflat din cauza infiltrațiilor.

Ploaia de vineri şi de aseară a inundat unele zone din oraș și la fel și toată școala, care fusese descoprită pentru a i se înlocui acoperișul. Trecând de la etajul 3, prin toate încăperile, apa s-a inflitrat până la parter. În unele clase parchetul s-a umflat pur și simplu, fiind afectată și rețaua de alimentare cu curent. Conducerea Inspectoratului Școlar monitorizează situația.  Lucrarea este finanțată de către Primăria Municipiului Arad, iar firma care efectuează lucrările promite că investiția va fi gata până la începutul noulu an școlar, în caz contrar elevii vor fi mutați, temporar, la o altă școală din cartier.

 

 

Adauga comentariu