Circulaţie restricţionată pe teritoriul Ungariei! Autovehiculele cu peste 7,5 tone nu pot intra în ţara vecină

Autorităţile maghiare au informat faptul că din seara zilei de joi, ora 23,00 până vineri seara la aceeaşi oră, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este interzisă. Măsura vine ca urmare a faptului că mâine este zi de sărbătoare naţională. Autorităţile de frontieră transmit şoferilor recomandări pentru această situaţie.

 “Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme nu este afectat de aceste restricții. Pentru evitarea timpilor de așteptare ridicați, care s-ar putea forma ca urmare a reluării traficului pentru aurovehiculele de mare tonaj, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru acestemijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalitățile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, anunță Poliția de Frontieră.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise transportuluide mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, precum şi consultarea aplicaţiei Trafic on-line pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Adauga comentariu