Cionca și Bîlcea înjurau Guvernul că blochează drumul Arad- Șiria-Buteni, deși „unda verde” venise cu două ore înainte! Apoi și-au anunțat victoria într-un meci inexistent

Consiliul Județean Arad este tot mai mult o trompetă politică a PNL. La fel ca primăria condusă de Gheorghe Falcă. În loc să se ocupe de promisiunile pe care le-au servit arădenilor în campania electorală, să ducă la bun sfârșit textele de acum doi ani și jumătate, diriguitorii înstituției de pe „Corneliu Coposu” pun tot mai des placa cu politica.

Ultima mostră de prostie pură, că altceva nu este, ne-a fost livrată ieri de instituția condusă de Iustin Cionca.

La ora 13,17, CJA transmitea un comunicat de presă în care ataca Exceutivul, dar și pe parlamentarii PSD Arad. Motivul invocat: blocarea investiției de modernizare a drumului Arad- Șiria–Pâncota-Buteni. „Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad precizează faptul că pentru modernizarea drumului Arad-Șiria-Pâncota-Buteni Consiliul Județean a adus fonduri europene, 124 de milioane de lei, dar documentația este blocată de Guvern. În loc să ajute la deblocarea situației, parlamentarii PSD dezinformează arădenii și se străduiesc să politizeze această problemă locală”, se arăta în comunicatul transmis la ora 13 și 17 minute.

Numai că proiectul cu pricina, unul important pentru arădeni, primise „undă verde” de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) cu vreo două ore înainte, așa cum se poate vedea în fotografia de mai jos. La ora 11 și 38 de minute! Dacă ar fi avut curiozitatea să facă o mică verificare pe site-ul ANAP, înainte să transmită comunicatul de presă, cei de la CJA ar fi evitat penibilul. Un penibil în care se scufundă tot mai des în ultima vreme.

Văzând că au greșit, cei de la CJA nu ar fi făcut gestul normal de a-și prezenta scuze, ci au apăsat pedala politică. Au revenit cu un alt comunicat de presă, transmis la ora 15,32, în care recunoșteau că situația proiectului este OK, însă prezentau totul ca pe o victorie a „înalților” Cionca și Bîlcea.

No, acum citiți „vrăjeala” numărul doi, venită dinspre CJA: „Ca urmare a insistențelor Consiliului Județean Arad, a președintelui Iustin Cionca și a vicepreședintelui Sergiu Bîlcea, la București a fost deblocată procedura pentru lucrările de modernizare a drumului județean Arad – Șiria – Pâncota - Buteni”.

Insistențe...pe dracu! Cum să ai tupeu să spui că insistențele tale au dat roade, în condițiile în care proiectul era deblocat cu câteva ore înainte de a începe tu tămbălăul? Cionca și Bîlcea ne cred atât de proști încât vor să credem că au câștigat un meci care nu s-a disputat vreodată...

Adauga comentariu