Cine este Oana Pârvulescu, directorul DAS. Dan și Delia i-au schimbat destinul: „mi-am cunoscut viitorul soț și după absolvirea facultății am devenit arădeancă”

Toate poveștile își au un început și viața fiecăruia om este modelată de mici evenimente transformate în destin. Așa este și cel al Oanei Pârvulescu, directorul  Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Arad (DAS). Iar după cum afirma chiar ea, indiferent de dimensiunile conjuncturii, hazardul devine un «acar» determinant pentru alegerea potecii din jungla vieții. Oana s-a născut la Galați unde a urmat studiile, iar apoi destinul a făcut ca ea să ajungă la Arad.

„Da, am fost și eu mică, am fost răsfățată și mi-am urmat visele adolescentine, dar astea sunt etape firești oricărei copilării, care nu se prea deosebesc de tiparele unei copilării fericite. Ca orice copil unic al unor părinți iubitori, m-am conformat regulilor unei familii de intelectuali, cu convingeri religioase și o solidă educație moral-creștină.Respectând regula conform căreia tatăl este primul model bărbătesc pentru o fetiță, simt că profesia și activitatea de om de artă a tatălui meu și-a pus amprenta pe simțul meu estetic și pe modul de a analiza creațiile artistice cu care am tangență. Mama mea, om al cifrelor, o fire meticuloasă, exactă și dedicată în totalitate vieții de familie, mi-a inoculat valorile unei familii adevărate”, mărturisește Oana.

Parcursul vieții spune Oana a fost apoi firesc al unei adolescente. S-a orientat spre două facultăți ale orașului ei natal: Facultatea de Drept – Universitatea Danubius și Facultatea de Istorie si Fiosofie – Universitatea Dunarea de Jos, Galați.

„Am realizat repede că e prea mult pentru un studiu universitar serios, mentinut cu rigoare astfel că din anul II de facultate m-am axat doar pe științele juridice. Conjunctural și întâmplător, iată intervenția hazardului în viața fiecăruia, mi-am cunoscut viitorul soț și după absolvirea facultății am devenit arădeancă, iar din domnișoara Ioan în doamna Pârvulescu, dispusă la o adaptare totală la imperativele unui oraș aflat la granița vestică, cu multe oportunități pentru o persoană aflată la început de carieră”, mai devăluie Oana.

Aceasta și-a început activitatea profesională ca jurist la firma «Agrirom» unde în ultimii ani s-a axat pe resurse umane. În paralel cu serviciul, s-a integrat voluntar în activitățile sociale ale soțului ei, medic, având tangență cu copiii cu dizabilități intelectuale și persoane cu risc de excluziune socială.Oana spune că a fost o implicare firească, cu trăiri intense și puternic încărcate emoțional care i-au dat o nouă turnură existențială.

„Adevăratul examen al vieții l-am susținut odată cu nașterea fetiței mele, Delia- Meda, care a devenit centrul universului meu și în jurul căreia am ales să gravitez necondiționat. Odată cu maternitatea, am avut senzația de împlinire deplină ca soție și mamă. O data cu venirea pe lume a fetitei mele, m-am angajat la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Arad.  Apoi, dupa momentul în care am dat concurs la București pentru postul de director al instituției, am realizat cât de important a fost faptul că am lucrat și înainte acolo, ca îmi cunosc echipa și colegii, cât și problemele pe care am reușit să le rezolv mult mai ușor. Poate ar fi interesant de a menționa și implicarea mea în noua orientare europeană și a Primăriei Arad în ceea ce privește asistența socială. Astfel, nu a trebuit sa treaca mult timp ca să înțeleg că nu atât beneficiile sociale pasive pot scoate oamenii din impas și nevoie socială, cât serviciile sociale active, integrate, privite ca măsuri cu rezultate pe termen mediu și lung”, a mai adăugat Oana Pârvulescu.

 Faptul că permanent a luptat pentru dezvoltarea acestei viziuni, Oana a fost cooptată la acel moment în ședintele de lucru pe regulamente și strategii din cadrul Guvernului, ale echipei fostului Ministru al Muncii. Ca o recunoaștere a muncii ce o depune aici la Arad, în cadrul Convenției Anuale a Comisiei Europene pe problematici de incluziune socială, a fost singurul oraș din țara invitat la Bruxelles având onoarea să expună exemplele de bune practici dezvoltate în comunitatea arădeană. Nu in ultimul rând, începând cu anul 2017, este coordonatorul comisiei de asistență socială la nivel național din cadrul Corpului profesional al specialiștilor în asistență socială.

Călătoresc prin toată lumea

Oanei nu îi este ușor, însă are mereu familia lângă ea. „Nu de puține ori munca ce o depun presupune sacrificii de ordin personal, dar familia mea mereu mi-a fost alături. Și pentru că vorbesc despre familia mea, zâmbetul mi se așterne cu căldură pe față. Pentru că mereu știu să mă facă atât de fericită și iubită! Nu pot aici să nu recunosc meritele lui Dan, soțul meu, în a-mi inocula pasiunea pentru călătorii. Si tot timpul îmi voi aminti vorbele ce le repeta: «Cu cat vei vizita și vedea mai mult, cu atât pământul ți se va parea mai mic». Așa este! Iată că pentru noi amintirile primează, sunt emoții cu care rămânem. De aceea alegem în detrimentul confortului sau al lucrurior palpabile să ne cheltuim agoniseala în călătorii, vacanțe sau city break-uri. Desigur, cu șef de itinerar, Delia! De mică am luat-o peste tot cu noi, am învățat-o să iubească și să prețuiască ceea ce vede, ceea ce a construit mâna omului sau frumusețea naturii create de Dumnezeu”, mai mărturisește Oana.

 

Adauga comentariu