Cinci copii trăiesc doar cu venitul tatălui şi ajutorul unei străbunici. Studenţii le-au dus alimente, haine şi jucării

„Zâmbete și jucării”.  Așa a se poate descrie o după-amiază, atât pentru studenții Facultății de Sţiinte ale Educatiei, Psihologie şi Asistență Socială,din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, cât și pentru familia vizitată de aceștia. În ciuda problemelor personale cu care se confruntă asistaţii sociali, studenții au găsit timpul necesar, alimentele şi lucrurile necesare, și sub îndrumarea lect. univ. Dr.  Alina Breaz au demarat o vizită în mijlocul lor. Este vorba despre o familie  formată din cinci copii, mama și tatăl acestora. Tatăl fiind singurul lor intreţinator. Susținuți și de străbunica lor, aceștia își duc traiul așa cum pot din alocaţiile copiilor şi salariul tatalui. Cu zâmbetul pe buze, şi cu atâtea greutăți în suflet, tatăl are grijă de toți, așa cum poate, asigurându-le hrana și educaţia, având grija ca micuții să frecventeaze grădinița.

Studenții au oferit, pentru a doua oară, (alături de câţiva oameni binevoitori) alimente, hăinuțe, zâmbete și jucării, fapt care le-a înseninat ziua atat micuților cât și a mamei şi strabunicii acestora .

„Chiar dacă acest mic gest va schimba temporar situația familiei, rolul campaniei „Ajuta-ne, să-i ajutăm!” este episodic şi complementar. Cu greu s-au despărțit studenții de micuți, dar au făcut-o cu promisiunea revederii în urmatoarea perioadă”, a declarat lect. univ. Dr.  Alina Breaz.

 

 

 

 

Adauga comentariu