CET Arad a anunţat intrarea în insolvenţă. Arădenii sunt asiguraţi că nu vor rămâne fără apă şi clădură

Reprezentanţii CET Arad au anunţat luni intrarea în insolvenţă. Centrala are datorii cumulate de 108 milioane de lei. Directorul CET Arad, Robert Maloş, susţine că deşi a fost luată această măsură arădenii nu vor rămâne fără căldură sau apă.

“Arădenii nu vor rămâne fără apă şi căldură prin intrarea în insolvenţă a Centralei Termice”, a declarat directorul CET Arad, Robert Maloş.

 Măsura a fost luată în urma deciziei furnizorului de gaz (unde CET Arad înregistrează datorii) de a institui poprire pe terţ. Situaţia în cauză ar fi însemnat imposibilitatea CET Hidrocarburi de a plăti salariile timp de trei luni de zile.  Pentru a evita o asemenea situaţie, conducerea CET Arad a hotărât intrarea în insolvenţă, solicitând de asemenea ridicarea popririi de pe conturile blocabile.

“Prin această măsură se încearcă de fapt scoaterea centralei din impasul în care se află. Cererea de intrare în insolvenţă va fi urmată în termen de maxim 6 luni de zile de un plan de reorganizare, care înseamnă reînceperea funcţionării”, a mai explicat directorul CET Arad.

În acest moment CET Arad are datorii cumulate încuantum de 108 milioane de lei către CFR, E-on Gaz şi alţi furnizori.

„Prin planul de reorganizare, chiar dacă nu vom putea achita toate datoriile, în trei sau patru ani, cel puţin să demonstrăm că putem plăti măcar o parte dintre ele”, mai afirmă Robert Maloş.

Primarul Gheorghe Falcă este de părere că situaţia prezentă de la CET Arad a fost cauzată de lipsa susţinerii financiare din partea Guvernului României.

 

Adauga comentariu