Cel mai vârstnic cioban din România a murit la Arad. Avea 102 ani şi un accident la stână i-a curmat viaţa

A murit Ştefan Gros, cel mai vârstnic cioban din România. Un accident la stână i-a curmat viaţa, la vârsta de 102 ani.

Cel mai vârstnic cioban din România, Ştefan Gros, a murit la Arad. Acesta avea 102 ani şi a ieşit la pensie în urmă cu doi ani, continuând să fie activ.

„Am aflat aseară, de la ctitorul Schitului Straja (n.r.: Emil Părău, fostul patron al lui Ştefan Gros), o veste tristă: nea Ştefan a murit, a trecut din lumea aceasta. Nu pentru că era bătrân, deşi avea 102 ani, nici pentru că era bolnav, în această perioadă a îmbolnăvirilor de tot felul, ci dintr-un accident stupid. Am înţeles că un tractor de la stână, undeva prin judeţul Arad, unde în ultimul timp îl ajuta pe fiul dânsului la oi, a dat cu spatele peste dumnealui fără să îl observe. Acolo i-a fost scris să moară. Toţi murim în lumea asta, mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul, toţi după cum ne este rânduit de Bunul Dumnezeu, Creatorul nostru minunat. Totul este sub Pronia Lui Cerească.Să fim oameni buni, ca nea Ştefan, să fim oameni curajoşi şi credincioşi ca nea Ştefan”, a anunţat preotul Dimitrie Ivaşco, de la Schitul Straja.

Ştefan Gros  provenea din satul hunedorean Vâlcele. El a fost ani în şir cel mai vârstnic angajat din România.

Conform adevărul.ro a devenit pensionar cu acte în regulă abia în 2018, la vârsta de 100 de ani. Munţii Retezat şi Parâng au fost ultimele sălaşuri ale ciobanului îndrăgostit de meseria sa. „Numai de dragul oilor mi-a lungit Dumnezeu anii de viaţă. Nu mă simt deloc bătrân. Nu mă doare nimic. Mănânc orice, dorm toată noaptea. Mai beau, din când în când, şi câte un pahar de vin. La etatea mea, eu zic că îi bine. Picioarele nu mă dor, doar pasul s-o mai înmuiat“, relata ciobanul care provenea dintr-o familie longevivă: tatăl lui a trãit până la 103 ani, iar un bunic - până la 107 ani.

Sursă foto: Adevărul

Adauga comentariu