Cel mai tânăr primar din județul Arad a câștigat mandatul la 31 de ani. Vrea să modernizeze școala în care a învățat Meleșcanu

Are 33 de ani și este cel mai tânăr primar din județul Arad. Este mai mic decât primărița din Petriș, Irina Onescu, cu doar o lună și câteva zile. Acest lucru îi aduce titlu de cel mai tânăr edil al județului. Este vorba despre Mircea Teodor Braiți, primarul comunei Buteni. De asemenea, este și singurul primar PMP din județ. 

Mircea Teodor Braiți s-a născut în data de 25 mai 1985 în Buteni. După terminarea studiilor a lucrat în mediul privat la o firmă de construcții, apoi la o asociație de dezvoltare intracomunitară, proiect finanțat de Consiliul Județean și de toate UAT-urile din județul nostru. A avut funcția de inginer pe monitorizare. El a candidat la funcția de primar, deoarece a dorit să facă ceva pentru comună. 

„Văzând că lucrurile merg cam greu în comuna mea de suflet, unde am crescut și mi-am petrecut toată copilăria, având și familia și soția tot din comuna Buteni, am hotărât să mă împlic în activitatea adiministrtivă. De aceea am candidat. Având experiență atât în mediu privat cât și în absorția de fonduri europene mi-am dat seama că pot face față”, a declarat Mircea Teodor Braiți.


Acesta spune că în cei doi ani de la preluarea mandatului a reușit să realizeze în proporție de 80 la sută din ce și-a propus. Întrebat care sunt trei dintre cele mai importante proiecte pe care le-a realizat acesta a spus: „Modernizăm Școala Generală Buteni, care a fost în paragină. Totul se face printr-un proiect PNDL. Joi am semnat contractul de proiectare plus execuție. De anul viitor vor începe lucrările. Al doilea proiect ar fi apă la Păulean și Berindia. Acolo nu este apă potabilă, iar al treilea proiect important este extinderea de lucrări de canalizare și apă pe satul Buteni care este prins pe fonduri europene. În perioada următoare urmează licitația. Școala va avea patru săli de clasă, trei laboratoare, teren de sport multifuncțional în curtea școlii, încălzire centrală. În total vor beneficia de noua modernizare aproximativ 260 de copii. Mai există și o grădiniță privată în care sunt aproximativ 40 de copii”. 

Specificăm faptul că școala care intră în modernizare este cea la care a învățat actualul Ministru de Externe, Teodor Meleșcanu. Acesta s-a născut la Brad, a început şcoala la Buteni şi a terminat liceul Moise Nicoară din Arad, înainte de a urma studiile universitare la Bucureşti.

În ceea ce privește munca de primar, Mircea Teodor Braiți, spune că nu știa la început că solicită așa de mult timp. „Nu m-am gândit la început că programul de primar va fi așa de complex, dar dacă vrei să faci ceva în comună trebuie să lucrezi  mult. De multe ori ajung și seara la 22.00 acasă. Avem multe drumuri de Timișoara și București. Dacă este vorba de proiecte bazate pe fonduri europene, acesta se poate lăuda. Are 12 proiecte aprobate, dintre care două rămase de la vechea adminsitrație și celelalte de când a preluat mandatul. 

Faptul că este tânăr nu îl împiedică să facă tot ce și-a dorit, mai mult de atât îi sprijină și pe ceilalți primari din județ care au nevoie de informații. 
Edilul spune că va mai candida pentru încă un mandat, deoarece a așezat un pic comuna pe roate și dorește să finalizeze tot ce și-a propus. 

Adauga comentariu