Cel mai scurt mandat de primar în județul Arad! A renunțat după trei săptămâni, de „gura” părinților!

Viorel Magda a fost primar al comunei arădene Seleuș, doar trei săptămâni. A renunțat după mai multe discuții contradictorii în familie, tatăl său fiind împotriva deținerii unei astfel de demnități.

Viorel Magda avea, la începutul anului 1990, 38 de ani. A fost propus ca primar și a și câștigat alegerile, însă a renunțat după o scurtă perioadă petrecută în fruntea administrației din comuna Seleuș. „ Era prin 10 ianuarie 1990. Veneam de la serviciu de la Ineu. Am trecut pe la Primărie și unul din mulțime zice «Uite, primarul nostru! Ăsta o fi primarul! ». Așa a început. După mai multe parlamentări și discuții cu oamenii m-am hotărât să candidez. În 17 ianuarie, la căminul din localitate, a avut loc Adunarea Generală a Consiliului Frontului Salvării Naționale. Am fost trei candidați, iar oamenii m-au ales pe mine”, povestește Viorel Magda.

Pentru a conduce destinele comunității, Viorel Magda și-a luat concediu de la Banca Națională Filiala Ineu -  acolo unde lucra ca inspector. ”Mi-am luat concediu de la bancă și mi-am luat rolul de primar în serios. Au apărut problemele legate de pământ. Eu voiam să formăm o asociație pe scheletul AESCL, instituție care se ocupa cu legumicultura. Nu am reușit să facem acest lucru, din cauză că vreo 10-15 oameni s-au împotrivit. Ei își voiau pământul nici nu voiau să audă de asociații. De aici au pornit fel de fel de scandaluri. Familia mi-a spus să renunț la funcție”, mai spune Viorel Magda.

Pățania lui Viorel Magda, care acum are 66 de ani, este consemnată și în cartea „Seleuș - nouă secole de istorie” a istoricului Ioan Tuleu.

„Viorel Magda a stat în funcția de primar trei săptămâni, fiind nevoit să-și dea demisia la presiunile familiei dar și a problemelor insurmontabile ce s-au ivit între timp”, afirmă istoricul Ioan Tuleu.

În cele trei săptămâni cât a fost primar, Viorel Magda a oficiat o căsătorie, a împroprietărit două familii cu câte o grădină și a desființat Gospodăria Anexă a Primăriei.

Adauga comentariu