Cel mai mare combinat agricol din vestul țării deschide un nou complex de porci

Un nou complex de porci, ce va avea 10.000 de capete, va fi deschis de către cel mai mare combinat agroindustrial din vestul țării, cel de la Curtici, care se află sub administrarea inginerului Dimitrie Muscă.

Investiția vine să completeze capacitățile de producție ale complexului din județul Arad, care și acum tranșează circa 5.500 de porci în fiecare lună. Noul complex cu 10.000 de porci va fi deschis în cursul acestei toamne.

„Se lucrează în baza comenzilor pe care le avem venite din magazine, adică noi avem 36 de magazine, care până la 12, 13 dau comanda pentru a doua zi, aici se lucrează încât totul să fie proaspăt. Azi se pregătește marfa și începe livrarea, iar seara sau dimineața ajunge în magazine”,a declarat Dimitrie Muscă.

Carnea rezultată este folosită la producerea unei mari varietăți de salamuri și cârnați, care au însă un numitor comun și anume nu conțin e-uri. Atât carnea cât și celelalte produse comericalizate sunt verificate în laborator.

Inginerul arădean mai spune că numărul porcilor este în scădere în toată Europa și că prețul cărnii este în creștere.

„Suntem într-o zonă care a devenit deosebit de fragilă. În zona de industrie a cărnii din România care la ora actuală se pare că mai avem circa trei milioane de capete de porci în țară. Prin ceea ce s-a întâmplat la nivel de Europa, la nivel de țară și la nivel de mapamond, efectivele de animale respectiv de porci au scăzut foarte mult. Asta duce la prețuri mai mari. În condițiile în care la începutul lunii aprilie încă mai aveam carcasa cu 6 lei kilogramul, astăzi prețul la carcasă este peste 9,5 lei kilogramul chiar zece lei. Deci aici avem o creștere de circa 150 la sută a prețurilor la carcasă, care este unitatea de referință privind carnea de porc”, mai spune Dimitrie Muscă.

Mezelurile produse la Curtici ajung exclusiv în cele 36 de magazine pe care compania le deține în județele Arad și Timiș.

 

Adauga comentariu