Cei zece parlamentari arădeni au vorbit în plen, în cursul anului trecut, mai puţin de o oră. Doi dintre ei nu au scos vreun cuvât de la tribuna legislativului

Cei zece parlamentari care reprezintă judeţul Arad au vorbit de la microfonul Senatului şi Camerei Deputaţilor, în cursul anului 2018, mai puţin de o oră.

Conform datelor oficiale prezentate pe paginile web ale Parlamentului României, dintre senatorii de Arad, USR-istul Adrian Wiener a fost cel mai vorbăreţ. A luat cuvântul de 22 de ori. Mihai Fifor, PSD, a vorbit o singură dată, în timp ce liberalul Ioan Cristina nu a vorbit deloc.

Şi în ceea ce priveşte deputaţii arădeni, avem unul care nu a vorbit nici măcar o secundă, anume deputatul Eusebiu Pistru (ALDE).

USR este pe primul loc în acest clasament neoficial şi la camera inferioară. Deputatul Sergiu Vlad a vorbit peste 20 de minute, mult mai mult decât colegii lui din celelalte partide.

Social-democratul Dorel Căprar a luat cuvântul aproximativ şapte minute, colegul său Florin Tripa a vorbit ceva mai mult de cinci minute, iar Adrian Todor a luat cuvântul peste 11 minute.

Deputatul UDMR Petru Farago şi liberalul Glad Varga au vorbit, în cursul anului trecut, câte două minute fiecare.

În total, cei trei senatori şi şapte deputaţi arădeni au deschis gura, în şedinţele de plen, aproximativ 50 de minute.

Asta e doar o parte din activitatea lor. Vom analiza, în zilele următoare, şi activitatea legislativă avută în cursul anului trecut şi veţi vedea cât se zbat aleşii noştri pentru a pleca acasă, lună de lună, cu echivalentul câtorva mii bune de euro.

Comentarii

Dacos

24.01.2019 20:42

  Ai mare dreptate, Răzvane, li  se rupe lor de problemele arădenilor. Îi doare-n p--ă, vorba unuia, ,,ca p-arici când fată vulpea”!. Așa ne trebuie!

Adauga comentariu