Ce poate fi mai trist de atât? Patroana unei agenții de turism din Arad: „...astăzi străbat bulevardul cu privirea în jos”

Aradul se prăbușește pe zi ce trece. Vedem cu toții acest lucru, îl simțim în fiecare colț al orașului. E precum un grav accidentat care e ținut în viață de aparate, însă toată lumea știe că e inutil. O prelungire a agoniei, nimic mai mult.

Scriam zilele trecute de spre faptul că autoritățile județene nu mișcă vreun deget pentru a relansa Aeroportul din Arad (citește aici: Claudia Boghicevici s-a consultat cu mediul academic (sic!) pentru a aduce curse regulate pe Aeroportul Arad. Rezultatul: un mare ZERO!) sau dacă îl mișcă o fac total anapoda.

Și parcă pentru a ne demonstra că la alții se poate, dar nu și în Arad, autoritățile din Oradea au anunțat că de aici se va zbura, începând cu data de 1 decembrie, spre Bracelona și Milano sau Roma.

Supărată pe indiferența autorităților locale, Brigitta Andrea Saszet - cea care deține agenția de turism Discover Turism din Arad, a avut un mesaj critic și totodată trist.

"Până nu de mult nimeni nu îmi putea lua mândria de a fi arădean. Nimeni nu ma putea contrazice că orașul meu, Arad, este un oraș al palatelor, al elegaței și al bunului simț. Nimeni nu îndrăznea să subaprecize Aradul meu drag, care de-a lungul istoriei a fost casă pentru atâtea personalități marcante și deschizător de drumuri în atâtea domenii. Ce importanță mai are în ziua de azi, Aradul, când intersele financiare primează, când cei care ar trebui să se dedice cu ardoare binelui și prosperității orasului se vând ieftin pentru câteva comisioane și o glorie trecătoare?

Dacă până nu de mult nimeni nu îmi putea lua mândria de a fi arădean, astăzi străbat bulevardul cu privirea în jos ( ce straniu, tocmai eu care am invitat sute de arădeni să nu mai privească în jos, ci să-și admire orașul și să se lase cuceriți de el), astăzi îmi este rușine că nu pot face nimic să-l salvez de la depravare și declin. Astăzi îi văd tristețea, astăzi îi văd agonia, astăzi realizez cu adevărat că și un oraș poate muri…", spune Brigitta Saszet.

Comentarii

Wolfram

24.10.2018 10:06

In concluzie persoanele desemnate să negocieze cu companiile aeriene, habar nu au să menegerieze o negociere, și să aducă companii care ar putea lua fata Oradiei sau a Timișoarei, dar nu îi interes că nu da nimeni mită, și atuncea de ce să facă nu bine comunități Aradului, nu știu cine îi mai votează pe incompetenți ăștia, care își atribuie singuri contracte și se dau mari că sunt manageri, de fapt au lipsa totala de cunoștințe managereale

Danutza

24.10.2018 14:19

Draga domnisoara,va contrazic ,puteti face ceva,la urmatoarele alegeri dumneavoastra si adevărații aradeni nu mai votati gasca asta de indivizi care au facut praf Aradul.

Adauga comentariu