Ce faci când soţia se îmbolnăveşte de cancer. „Dedal”, un film care prezintă o astfel de poveste, cu actori arădeni

Al treilea film, Cătălin Dupu, o sală plină şi o poveste de viaţă. Toate la Cinema Arta din municipiul Arad unde a avut loc, sâmbătă seara, premiera naţionala a filmului ”Dedal”, o producţie românească. Rolul principal a fost interpretat de arădeanul Dan Merişca (Titus), iar în celelalte roluri au fost actorii: Catalin Dupu (comisarul Voiculescu), Diana Dupu (studenta la jurnalism), Ioan Draga, Dan Stoica, Georgiana Stefanie şi Paula Cismaș.

„Filmul aduce în distribuţie câteva persoane noi, artişti noi. Este un proiect aşa cum au fost şi celelalte, este un proiect care are la bază o idee năstruşnică. Nu folosim neaparat actori profesionişti, ci oamnei care au talent şi vor să gestioneze zona aceasta culturală. Avem de data aceasta şi foarte mult umor. Diamantino este un persoanj să spunem legendar dar care atrage foarte, foarte mult. E o îmbinare foarte interesantă între dramă şi comedie aşa cum este viaţa de obicei. O noutate constă în faptul că nu am mai filmat numai în judeţul Arad, ci în mai multe alte locaţii din Sighişoara, Mureş, Bucureşti, Braşov, Piteşti”, a declarat actorul şi regizorul Cătălin Dupu.

Filmul descrie povestea unui pictor sărac, Titus, care află despre boala soţiei sale (cancer) şi încearcă cu orice preţ să facă rost de banii necesari pentru operaţie. Drumul parcurs de Titus pentru a obţine suma de bani necesară este presărat cu multe încercări şi obstacole, ce demonstrează că iubirea adevărată cere sacrificii.

Sunt un artist pus la încercare de viaţă. I se îmbolnăveşte soţia şi ce te faci atunci când ţi se înbolnăveşte partenerul? Dai bir cu fugiţii sau stai acolo şi faci ce poţi? Persoanjul nu are la dispoziţie decât talentul lui şi încearcă să se descurce. Filmul este exact ca şi viaţa: cu de toate”, a declarat Dan Merişca.

Titus intră în legatură cu un “afacerist”, ce îi propune să realizeze o pictură în maniera unui celebru pictor feancez, iar în schimbul ei, îl va ajuta să îşi interneze soţia in spital. Tabloul este finalizat şi înmânat afaceristului, numai că afaceristul nu îşi mai îndeplineşte promisiunea. Această situaţie tragică este rezolvată ca prin minune de comisarul Voiculescu şi de studenta de la jurnalism. Aceştia îl arestează pe afacerist şi platesc operaţia soţiei lui Titus.

În finalul filmului se prezintă o secvenţa unde comisarul Voiculescu şi Titus hotărăsc să numească pictura “Dedal”, simbol al labirintului, ce reprezintă, de altfel, şi titlul filmului.

Filmul fiind inspirat dintr-o poveste reală, mulţi dintre cei din sală au lăcrimat la anumite secvenţe. La final, actorii au urcat pe scenă, iar după a avut loc şi lansarea cărţii „Dedal”, de Cătălin Dupu.

Cei aflaţi la premieră au ţinut să se fotografieze alături de artişti, mai ales că în viaţa de zi cu zi se întâlnesc cu ei în alte medii. Ba mai mult au purtat discuţii despre film.

Felcitări actorului Dan Merişca și regizorului Cătălin Dupu pentru filmul prezentat la Cinema Arta. Un film jucat bine, dinamic, care are o viteză cinematografică bună și îţi ţine captată atenția. Soundtrack-ul perfect, în stil Quentin Tarantino”, a declarat Luca, unul dintre spectatorii din sală.

De asemenea, una dintre spectatoare au spus că se bucură că are ocazia să participe şi la astfel de producţii şi că cel mai interesant lucru este că prezintă realitatea cu care unele familii de confruntă.

Cătălin Duma a publicat până acum 22 de cărţi şi a primit  două nominalizări internaţionale pentru filme regizate.

„Urmează să pornim un alt film şi noutatea va fi că se va turna şi în strănătate”, a mai declarat Cătălin.

Primul fim turnat la Arad de regizorul Cătălin Duma este „Frânturi de speranţă”, al doilea „Iubire și lumină” care a prezentat o poveste reală petrecută în urmă cu mai bine de 75 de ani, iar acum Dedal, inspirat tot dintr-o poveste reală.

Adauga comentariu