Ce ar face alpinistul Zsolt Torok dacă s-ar “cățăra” pe scaunul lui Falcă

Cunoscutul alpinist arădean Zsolt Torok, cel care în premieră mondială a urcat pe mai multe vârfuri ale lumii, a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Facebook în care descrie el ce ar face dacă al fi primar al Aradului.

Daca as fi primarul Aradului ...?

Daca as fi primar as fi unul iesit din tipar .

Daca as fi primarul Aradului as identifica toate problemele orasului si as dezvolta o strategie pe termen foarte lung.

Pentru asta as aduna o echipa de adevarati profesionisti care in primul si in primul rand ar participa in aceasta echipa din cauza devotamentului lor fata de oras ,iar pe cei din exterior i-as alege foarte atent de ori unde ar fi .Criteriul ar fi sa inteleaga orasul iar competenta sa fie obligatorie .

As pune foarte multa baza pe restaurarea centrului in asa fel incat sa devina o adevarata bijuterie si o imagine demna de aceasta formulare ,,poarta de Vest al tarii iar pentru asta as dezvolta un sistem de incurajarea cetateanului si as veni in ajutorul celor care locuiesc in centru sa aibe atat proprie initiativa cat si dorinta de a se alatura initiativei primariei de a face curat si frumos .

As pune accent deosebit pe comunicare si sinceritate spre cetateni in asa fel incat sa imi alatur populatia orasului si s-ai fac aliati in toate proiectele .

As face in asa fel amenajarile incat chiciul sa fie exclus si starpit din radacina ,dar orasul sa fie viu sa fie mereu descoperit ,romantic si o provocare pentru turisti si oameni locului .

As reda viata strandului ,teraselor ,as desfinta toate gardurile de pe strand si ori unde unde este urat si perturbant .

As amenaja malul Muresului in asa fel incat partial sa fie multa verdeata echilibru intre aranjat ordonat si salbatic dar curat si igenizat , o multime de locuri placute de citit ,meditat iesit in aer liber,iar aici privitul suprafetei apei ar fi esentiala .

As lucra la schimbatul perceptiei cetateanului referitor la Mures in asa fel incat sa respecte sa iubeasca si sa ocroteasca .Pentru asta as atrage artisti care se ocupa de amenajari in spatiul verde ,adevarati artisiti .

As incuraja sportul ,afacerile mici si mijlocii ,producatorii autohtoni ,produsele agroalimentare care provin din gradinile oamenilor ca pe vremuri cand svabii din Aradul Nou hraneau aradenii cu tot ce e mai bun.

As milita pentru restaurarea tramvaiului Sageata verde si as incuraja producatorii din potgoria Aradului sa vina in oras cu produsele lor sa le vanda ca pe vremuri cu tramvaiul fara masini iar pentru asta as facilita transportul lor si in interiorul orasului pana la piata si inapoi .

As incuraja manifestari culturale si festivaluri de jazz ,de muzica buna de calitate as descuraja tot ce este ieftinitura ,umplutura si non valoare.

As munci sa schimb aerul orasului in spirit boem ,artistic si de viata .

Nu as accepta in administratia publica persoane care fac ceece le sta in caietul de sarcini din obligatie si scarba .

Nu as face politica ,asta doar pentru simplul fapt ca eu as fi primar si treaba mea nu ar fi sa fac politica ci sa imi dedic sufeltul talentul si priceperea dezvoltarii orsului .As face Managemant si nu politica iar in opinia mea una exclude pe cealalta .

 

Daca as fi primarul aradului as munci sa redau farmecul acestui oras frumos gandit candva de mult cu imbunatatirile de rigoare care ar face ca orasul sa fie transpus intr-o epoca moderna pastrand tot ce era frumos creat odinioara .

Daca as fi primar as pune accent pe competenta si un prim pas as verifica munca arhitectului sef al orasului i-as da putere adevarata de decizie as avea grija de el sa poata sa-isi exercite functia prin prizma scolilor pe care le-a facut cu mentiunea ca de acum incolo sa se faca urbanism adevarat prin care populatia sa se educe daca cumva acest lucru pana in prezent nu s-a facut .

Daca as fi primarul aradului as lansa concurs de proiecte la cei care studiaza in orasul nostru pentru monumentul marii uniri ,pe cel actual facut in China as pune undeva si as instala monumentul gandit cu drag de elevii nostrii in loc de cinste in asa fel incat ori care turist sa se bucure de ea si sa-o descopere mereu.As face ca acel monument sa fie admirat si indragit de aradeni si sa devina un simbol de mandrie .

As dezvolta brandul Arad Poarta de Vest al Romaniei si astfel as promova orasul prin lume .

Sunt cateva idei doar ce as avea in vedere fara sa ma gandesc prea mult.

Pentru toate acestea m-as inconjura doar cu oameni care cu siguranta stiu mai multe decat mine in ori ce domeniu si i-as tine aproape .Nu as accepta nici un contract decat bazat pe competenta .

Este o fictiune insa ,sunt alpinist si jobul meu este sa urc muntele cu pricepere .

Aradul este casa mea de unde plec si unde revin .Ca orice om care se gandeste cum sa isi amenajeze caminul drag ma gandesc ce as face daca as putea sa fac.

Nu cred ca exista facultate pentru primari la fel cum nu cred ca exista un criteriu pentru studiile presedintelui tarii (poate doar sa aibe studii superioare), insa cred ca exista oameni care chiar sfintesc locul ,au pasiune in suflet si iubesc comunitatea din care provin.

Cu pasiune pentru ceeace faci ,iubire adica bunavointa ,respect pentru comunitate se pot face minuni.

Deocamdata eu voi pleca in toamna in Himalaya pentru o premiera mondiala importanta ,insa daca va aparea acel lider adevarat in Arad care va imparti aceste valori in care eu cred si le impartasesc il voi sprijini cu tot dragul ca macar la batranete sa mai apuc sa imi vad orasul asa cum putea sa fie”.

FOTO: Kiss Bea

 

Adauga comentariu