Cartoful fierbinte din mâna lui Wiener, lansat din praştia lui Falcă!

Atât timp cât chestiunile importante din Educaţie, Sănătate etc vor fi decise într-un birou politic ne vom afla pe un drum greşit. Atât timp cât părerile specialiştilor din diferite domenii sunt trecute prin filtrul interesului de partid, suntem în afara meciului câştigător. Din păcate, în Aradul ultimilor ani cam aceasta a fost situaţia. Nu conta ce spun cei pregătiţi pe o anumită nişă, atât timp cât nu exista şi ok-ul de la partid.

În celebra emisiune electrorală în care Gheorghe Falcă l-a substituit pe Călin Bibarţ, europarlamentarul a afirmat că medicul Adrian Wiener a fost pus şef peste secţia Covid din Arad de PNL! Adică decizia de a pune un medic apreciat într-o poziţie cheie de luptă cu coronavirusul a fost luată de nişte oameni politici. Până la urmă decizia s-a dovedit a fi una bună, asta datorită priceperii şi organizării senatorului USR.

Numai că în spatele deciziei au stat nişte calcule obscure! Liberalii arădeni s-au trezit cu un cartof fierbinte în mână, aşa că au simţit nevoia să-l plaseze, mergând pe următorul raţionament cinic: dacă totul iese bine e meritul nostru, dacă situaţia se împute e vina doctorului Wiener. Indiferent de ceea ce avea să urmeze, PNL-ul cădea în picioare. Un calcul pe care Wiener nu l-a simţit, lipsa de experienţă politică spunându-şi cuvântul, arătându-se uimit de afirmaţia făcută de şeful PNL Arad. Pentru Gheorghe Falcă totul se reduce la PSD şi PNL, o eventuală părere a unui profesionist fiind exclusă din start.

Ideea de a plasa cartoful fierbinte în mâna unor adversari politici nu e nouă la PNL Arad. În primăvara anului 2017, doctorul Gheorghe Furău, consilier municipal PSD, primea oferta de a fi managerul Spitalului Judeţean Arad. Se anunţau vremuri tulburi pentru unitatea medicală arădeană aşa că mutarea era numai bună pentru partidul de guvernământ local. Doctorul Furău a declinat oferta făcută de liberali spunând că poate lucra mai bine din poziţia pe care o deţine, acea de şef al Maternului.

Practic liberalii au lansat cu praştia cartofii fierbinţi către oponenţii politici. Cartoful pe care Adrian Wiener l-a prins poate reprezenta însă o trambulină, nefiind întâmplătoare înlocuirea de către USR a lui Sergiu Vlad cu Adrian Wiener pentru Primăria Arad.

Adauga comentariu