Cârmuitorii țării nu mai provoacă emoții

Vizitele marilor conducători ai României în teritoriu, adică în diferite județe din țară, nu mai impresionează poporul. Oamenii nu mai simt emoție, au rămas doar cu furia de a le reproșa că au distrus țara. Vizitele de fapt sunt pentru partid și pentru simpatizanții lor. Ei se adună în săli mari, au eșarfe și fulare în semnele partidului de care au fost aduși, aplaudă și laudă măritul conducător, de cele mai multe ori la comandă. Nici nu mai cred în ei, dar fiindcă fac parte din partid trebuie să schițeze un zâmbet. 

Atitudinea lor arată că nu s-a schimbat nimic de la adunările în care se striga „Ceaușescu reales, la al …..Congres”.  La fel ca atunci și acum când se vine în vizită „se vopsește gradul”, se blochează orașul, iar cei implicați trebuie să îi aștepte uneori ore întregi, deoarece rar se întâmplă să fie respectat programul.

După Revoluție cei din teritoriu erau curioși să îi vadă pe cei care ne conduc și ani de zile au mai simțit bucurie și emoție că au ocazia să îi întâlnească. Astăzi, sunt puțini politicieni care atunci când se întâlnesc cu mulțimea stârnesc admirație. Aici trebuie lucrat în primul rând. Fă-l pe cetățeanul de rând să se bucure când apari în teritoriu, dă-i emoție și asta o poți face prin fapte concrete pe care el să le simtă. Dacă tu doar promiți și iți strângi doar apauzele de la partid nu ai făcut nimic. Țara se duce de râpă, iar odată cu ea și zâmbetul sincer al alegătorului.

Adauga comentariu