Carmen, studenta care a omorât un om, scapă mai repede de detenție. Recursul compesatoriu îi scade mai bine de un an din pedeapsă

Carmen Şatran (fostă Bejan), condamnată la 20 de ani de închisoare pentru crimă are și ea de câștigat după intrarea în vigoare a legii recursului compensatoriu. Aceasta a câștigat 400 de zile de libertate. 

Amintim că studenta a comis o crimă într-un cămin al Universităţii de Medicină din Timişoara. 

Carmen este încarcerată la Arad. Ea a beneficiat de legea recursului compensatoriu aplicată deţinuţilor încarceraţi în condiţii improprii. 

În vara anului 2009, cadavrul tranşat al unui bărbat a fost găsit într-o maşină aflată în faţa unui cămin studenţesc din Timişoara.
Sergiu Florea şi Carmen Bejan, pe atunci în vârstă de 20 de ani, şi studenţi la Universitatea de Medicină din Timişoara, au fost arestaţi în 2 august 2009.

Băiatul a fost arestat sub acuzaţia de omor, iar Carmen Bejan pentru complicitate la omor. În urma audierilor, încadrarea juridică pentru studenta arestată a fost schimbată în omor. 

Cei doi au fost trimişi în judecată, în luna noiembrie 2009, pentru omor deosebit de grav şi profanare de morminte, ultima încadrare făcând referire la faptul că cei doi l-au tranşat pe bărbatul pe care l-au ucis.
În 20 ianuarie 2011, Curtea de Apel Timişoara i-a condamnat pe Carmen Bejan şi Sergiu Florea la 20 de ani de închisoare cu executare. 

Adauga comentariu