Carmen Lucuţa recunoaşte că medicii arădeni au echipamente de protecţie doar pentru ziua de astăzi

Situaţia de la Spitalul Judeţean Arad este una tensionată. Cadrele medicale se plâng, sub protecţia anonimatului, la toată presa, însă cei care ar trebui să ia decizii întârzie să le pună în practică. Una dintre probleme este dată de faptul că la Arad nu se pot face, cel puţin deocamdată, teste pentru depistarea coronavirusului. Deşi autorităţile judeţene se laudă cu aparate peste aparate, încă nu au început testările efective. Acestea ar putea începe de joi, însă nimeni nu bagă mâna în foc pentru informaţie.

O altă problemă, invocată de săptămâni bune, este lipsa echipamentelor de protecţie. Şi din acest motiv mulţi medici au decis să se pensioneze sau să demisioneze. Chiar directorul Spitalului Judeţean Arad, Carmen Lucuţa, spunea astăzi, la Digi 24, că echipamentele de protecţie sunt asigurate doar pentru ziua de miercuri.

"Avem stocurile necesare asigurate pe secţii pentru ziua de astăzi, dar stocul va fi suplimentat. Am făcut solicitări către Guvern, urmează să ajungă un transport cu echipamente de protecţie", a spus Carmen Lucuţa la Digi 24.

Adauga comentariu