Captură record la Arad: Cocaină de sute de milioane de euro, ascunsă în pământ de flori

În Arad a fost descoperită cocaină amestecată în pământ de flori. Este vorba despre o descoperire record a ofiţerilor antidrog din România.

Separarea drogurilor, care valorează sute de milioane de euro pe piaţa neagră, se face după o reţetă ştiută doar de traficanţi. Anchetatorii încearcă acum să afle ce cantitate de stupediante era ascunsă în cele 24 de tone de pământ. Toată marfa a fost confiscată, dar poliţiştii au avut nevoie de un camion şi un motostivuitor ca să o ridice, conform Observator.ro

Se pare că drogurile au fost produse în Columbia. Tot acolo traficanţii au amestecat-o cu pământ, au ambalat-o şi au trimis o către cluburile din toată Europa. Apoi, încărcătura, peste 20 de tone, a fost urcată într-un vapor de marfă.

Timp de aproape o lună drogurile au venit  prin Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic şi, după o escală în Maroc,  apoi au intrat în Marea Neagră. În a doua parte a lunii februarie au ajuns în Portul Constanţa. De aici, containerul a fost transportat pe platforma unui tir până la Arad, apoi a fost descărcată în curtea unui magazin care vinde vase ceramice aduse din Tunisia.   

,,O spalatorie auto, situată la 50 de metri de aici, a fost prima locaţie vizitată de anchetatori. Grupul infracţional organizat a fost filat de investigatori timp de luni bune, iar dincolo de această poartă au loc percheziţii de amploare, parte a unei operaţiuni mamut de combatere a traficului internaţional de droguri”, spune  Iulia Pop, reporter Observator.

Mai multe persoane au ajuns în faţa anchetatorilor pentru explicaţii, în urma perchezițiilor făcute iar liderul grupării, este un bărbat de 34 de ani din Arad. Acesta a fost prins săptămâna trecută în apropiere de Oradea, când încerca să vândă unui ofiţer sub acoperire 100 de grame de cocaină. La el acasă şi la alţi doi parteneri de afaceri, poliţiştii au găsit peste 30 de kilograme de droguri!

Cele 24 tone de pământ de flori au fost puse în peste 600 saci iar pentru transpot a fost  nevoie de un motostivuitor şi un camion să ridice toată cantitatea de pământ de flori amestecat cu cocaine, conform sursei citate.  

Ofiţerii Antidrog trebuie să afle exact cantitatea de cocaină din sacii cu pământ de flori, dar nu au momentan reţeta prin care se separă pământul de droguri.

Speră însă să o primească în curând de la autorităţile din Columbia, cu care colaborează de ani buni. În pământ ar fi îngropate droguri de sute de milioane de euro. Sacii cu pământ de flori ridicaţi din Arad vor fi depozitaţi într-un loc secret.

Sursa Observator.ro

FOTO: Observator.ro

 

 

 

Adauga comentariu