Cântăreții din Arad, afectați de pandemie. Sunt nevoiți să aibă în repertoriu doar melodii pentru stat la mese… rar se dansează!

Pandemia le-a luat serile în care cântau la diferite evenimente până în zorii zilei, însă unii dintre ei au mers mai departe. Este vorba despre interpreți și formațiile lor. Ionuț Andrieș nu doar că nu a reunțat la cântări, deși numărul participanților este destul de redus, dar a lucrat și la primul lui album care se va lansa săptămâna viitoare pe piață. Este un album ce poartă denumirea „Mi-s cioban din tată-n fiu”, deoarece are pe el și această melodie mult îndrăgită. Totul este filmat la stâna lui unde are sute de oi și zeci de asini. Ionuț se treage dintr-o familie de ciobani. La fel este și tatăl lui, la fel a fost și bunicul și străbunicul. Așa că multe dintre melodiile lui sunt axate pe acest segment. Familia Andrieş locuiește în localitatea arădeană Mănăştur.

„Anul acesta sectorul nostru a fost foarte greu. Să vedem cum va fi la anul. Pandemia și-a spus cuvântul. Sunt evenimente cu 50 de invitați. Depinde de zonă. Am fost la nuntă cu 200 de persoane, dar era fără dans și mese puse la distanță. Era o localitate din zona roșie. Noi cântam și lumea stătea la masă și asculta. Nu mai este acea veselie, oamenii sunt mult mai triști. Multe evenimente au fost anulate. Iar la care mergem suma încasată este redusă, deoarece mirii nu au de unde plăti dacă nu au invitați mulți. Este o perioadă foarte grea”, a declarat Ionuț Andrieș.

Pe lângă cântatul la evenimente și creșterea animalelor, Ionuț este și cantor. Ani de zile a fost la Mănăștiur, iar acum este la Timișoara. De la vârsta de 11 ani a prins drag pentru muzică, iar de la 14 ani o face în fața publicului. Își aduce aminte că prima lui melodie pe o scenă a fost: „Prin Pădurea Bradului”.  

Pentru el muzica este o pasiune, iar în acest an spune că i-au lipsit mult petrecerile cu multă lume, la care se dansa ore întregi.

 

Adauga comentariu