„Când o să te văd mort o să fiu cea mai fericită”. Bătălia pentru micuţa Morcan, ajunge pe noi culmi!

Dacian Morcan, tatăl fetiţei de patru ani, acuzat de către soţie că a luat fiica fără acordul mamei, rupe tăcerea. Bărbatul s-a hotărât să se apere şi să povestească cum stă situaţia. Joi a rămas fără fetiţă, deoarece a fost luată de către organele statului şi dată mamei, care deţine sentinţe judecătoreşti definitive. Acesta spune că instanţa din România i-a dat custodia fetiţei mamei, în timp ce instanţa din Anglia i-a dat lui câştig de cauză. O perioadă cei doi soţi s-au înţeles şi aveau custodie comună, iar fetiţa putea fi cu amândoi. În timp lucrurile au degenerat şi au început acuzele. Fiecare dă vina pe celălalt şi ambii vor copilul.

Dacian, disperat şi cu lacrimi în ochi a spus că îşi vrea fetiţa înapoi deoarce el o îngrijeşte de mică şi că el este cel care stătea cu ea şi o schimba şi îi dădea să mânânce, mai mult de atât spune că în concedii când venea în România, soţia lui prefera să rămână în Anglia şi el cu micuţa plecau singuri în vacanţă. De când el a luat fetiţa din Anglia spune că a adus-o în România unde are el familia şi că toţi au avut foarte mare grijă de ea. Mai mult de atât ne-a trimis pe adresa redacţiei fotografii cu hainele şi jucăriile cumpărate micuţei, plus ale poze cu cei doi în diferite locuri. Tododată a trimis şi câteva mesaje dintre el şi soţie. Mesaje care sunt şi de câţiva ani în urmă şi prin care el o îndeamnă la calm. Tot în mesajele respective Simona are un vocabular agresiv asupra lui. Cert este că fiecare dintre părţi are povestea ei.

Dacian Morcan aduce acuze grave la adresa Simonei printre care faptul că ea ar fi violentă.

„Îmi este ruşine să vă spun şi mi-a fost jenă să merg la poliţie şi să declar că ea se purta violent cu mine. Am urme cum m-a zgâriat şi chiar de la lovituri. Eu nu am dat niciodată în ea. Plus ea şi-a agresat şi familia. Chiar şi mama. Povestea este veche. Eu ştiu că niciodată nu a îngrijit copila bine şi de aceea m-am luptat să rămână la mine. Eu sunt cel care a avut grijă de ea, de mică. Ea are ajutor social în Anglia şi lucreză doar 11 ore pe săptămână. Ea mereu s-a victimizat. Dacă ea pleacă în Anglia eu nu îmi mai văd copilul în viaţa mea. Asta mă doare. Sunt tatăl lui, am dreptul. Nu sunt violent, îmi cresc copilul frumos.

Dacă ea avea grijă de copil, indiferent că eram despărţiţi în Anglia, eu nu avem nicio problemă, era copilul la ea, la mine, că aşa e normal, când doi oameni se despart. I-am făcut nu ştiu câte plângeri în Anglia pentru că mi-o aducea vomitată, nemâncată, cu haine şi papuci mici, murdară. Când eu îi dădeam haine noi. I-am cumpărat de 450 de lire haine la micuţă. Acum să veniţi să vedeţi câte haine are micuţa la mine acasă.

Eu am fost fraier că nu am depus eu plângeri la poliţie, ci ea. Deşi eu eram victima. Ea nu a avut o vânătaie pe ea, eu eram tăiat, lovit, muşcat şi cu vânătăi. Eu nu am vorbe, ci probe. În 2018 în octombrie eu i-am spus că vreau să divorţez, deoarece toate scandalurile le făcea de faţă cu fiica mea. Şi ea plângea şi trebuia să fug cu ea în altă cameră. Ea fugea după mine şi mă lovea pe la spate, eu cu fetiţa în braţe. Pleca de acasă câte cinci şase ore şi eu nu mai puteam pleca nici la lucru, eu lucram de noapte ca taximetrist. Mi-am crescut copilul, de dimineaţă eu îi dădeam lapte, ne jucam, mâncam, mergeam în parc”, declară Dacian Morcan.

 Acesta spune că ea în faţa judecătorului avea doar răspunsuri care te lasă uimit.

„Nu a zis că vrea să ia copilul în Anglia că ar fi o viaţă mai bună, ci că acolo «strugurii sunt mai iefţini în Anglia, decât în România». Ăsta a fost răspunsul ei. A introdus şi ea cererea de divorţ şi eu apoi şi judecătoarea a zis că eu nu am dreptul să divorţez în România. Eu am făcut apel de aproape o lună şi nimic.  

Ea dacă duce fetiţa în Anglia este singură cu ea, cum poate avea grijă mai mult decât mine, care am o familie numeroasă aici? Dacă ea se îmbolnăveşte, cine are grijă de fetiţa mea? E şi copilul meu, nu doar al ei. Am cerut celor de la DGASPC de 4 ori să mergem la consiliere psihologica şi nu ne-au trimis. Ei doar au venit în curte şi mi-au luat copilul pe sus şi au fugit cu el”, mai adaugă Dacian.

Bărbatul mai susţine că el a înscris copilul la grădiniţă în România şi la medicul de familie şi soţia lui nu a fost de acord.

„Eu am depus probe concrete, sunt şi poze când micuţa era legată la mâini de către ea că umbla la întrerupător. Am conversaţii pe care vi le pun la dipoziţie în care ea mă înjură  şi spune că va fi fericită dacă eu voi muri”, mai adaugă tatăl fetiţei.

Contactată telefonic Simona Morcan, mama fetiţei, spune că nicio acuzaţie adusă ei nu este adevărată şi că cu timpul tatăl îşi va putea vedea micuţa.

„Eu nu aveam cum să manipulez totul. Şi poliţia din Anglia l-a reţinut şi aici a fost reţinut din nou că ţinea fetiţa ilegal, eu aveam sentinţe. El nu a respectat niciodată hotărârile judecătoreşti, nici acolo, nici aici. Eu voi duce fetiţa în Anglia de unde a luat-o el. Nu spun că nu o va mai vedea niciodată, o va vedea, dar să se liniştească lucrurile. Suntem al treilea caz în România de acest gen. Când una dintre părţi e arestată că nu dă dreptul de vizită.  El nu mi-a dat mie dreptul deşi eu am câştigat în instanţă”, a declart Simona Morcan.

La mijloc în tot acest conflict este însă fetiţa care nu înţelege în momentul de faţă ce i se întâmplă.

Redăm mai jos o parte din mailurile trimise de către Dacian şi o parte dintre mesaje: 

Citeşte şi: Sentinţele definitive nu o ajută pe Simona să îşi poată lua fetiţa acasă. Bate de luni de zile la porţi închise!

Comentarii

Ovidiu

26.02.2021 12:46

Strugurii sunt mai ieftini in Anglia pentru că există socialul.....nu e normal să trăiască pe spinarea copilului. Datoria unui părinte
-un om normal o cunoaște și va face doar ce este bine pentru copilul sau indiferent prin ce greutăți trece acel parinte
Un părinte trebuie sa întrețină copilul nu invers
La un moment dat socialul se va termina
Cum va putea să iasă la munca ?
Cine va avea grijă de copil?
Ce educație dai unui copil care te vede pe tine părinte în toată firea că trăiești pe socialul copilului?
E absurd
E doar părerea unui parinte

Ovidiu

26.02.2021 15:52

Sunt struguri mai ieftini!!!.....adică e mai ușor să trăiești în Anglia pe social.....adica pe spinarea copilului.Un părinte are datoria de a creste un copil și să îi acorde din puținul pe care îl are tot ce poate și NU invers . Sunt foarte curios, aceasta individa câți ani de zile are munciți in câmpul muncii și ce va face când se va termina socialul ??
Parte tristă este că acel copil nu are nici o vina și e supus la o trauma care îl poate afecta pe viață
Ce învață acel copil că este bine sa trăiești pe social? Vorbesc doar din punctul de vedere a unui simplu părinte.

Ovi

27.02.2021 20:32

Omul asta este un mincinos!!!! De copil a avut probleme cu politia, si tata so, mecanicul Ce lucra la Politie, il scitea de fiecare data. A vrut sa detina doar el putere a in familie.

Ovi

27.02.2021 20:32

Omul asta este un mincinos!!!! De copil a avut probleme cu politia, si tata so, mecanicul Ce lucra la Politie, il scitea de fiecare data. A vrut sa detina doar el putere a in familie.

Ovi

01.03.2021 18:50

Asta care raspunzi cu Ovidiu.... Pari a fi el, TU CE MATA AI RESPECTAT BA?, FEMEOA ASTA ARE SOCIAL DIN CAUZA TA!!! TU DE CE SI LUAT COPILUL DIN ANGLIA????, TIE DE CE TIA LUAT AUTORITATILE COPILUL, PENTRU CA NU AI RESPECTAT NICI IN ROMANIA HOTARARILE JUDECATORESTI SI DUPA CATE AM INTELES, NU AI LASAT COPILUL SA ISI VADA MAMA.
SI ACUM FACI PE VICTIMA... CU PRIETENI TAI!!!

Adauga comentariu