Când dascălii devin „vaci și boi” la ce să ne așteptăm?

Călătoria cu tramvaiul te izbește de cele mai multe ori de realitate. Acolo se vorbește cu glas tare și acolo, de cele mai multe ori, observi cei șapte ani de acasă. De această dată protagoniștii sunt câțiva elevi arădeni.

Da, acei tineri care peste câțiva ani vor avea diverse job-uri, iar unii dintre ei posibil să ajungă în funcții de conducere. Dar oare esența lor e una bună? Faptul că sunt gălăgioși în tramvai nu mai deranjează pe nimeni, sunt tineri și au poftă de viață. Ce ne facem însă când ei care mai au puțin și ies de pe băncile liceului au următoarea discuție: „Mai ții minte vacile și boii care se plimbau prin oraș? Era diriginta, profa de mate, iar boul era proful de geografie, f…-l în gură”. Și nu dragi părinți și profesori nu erau numai băieți la discuție, erau și gingașele domnișoare. Atât respect au ei pentru dascăli, atât a mai rămas, i-au comparat cu bovinele scăpate de sub control în urmă cu ceva vreme care au colindat ore întregi pe străzile municipiului.

Asta este realitatea și refuzăm să o vedem, zi de zi. Că erau un pic „fumați” sau că erau binedispuși asta doar ei o știu. Oare cum arată viitorul? …Cântecul acesta este despre voi, un cântec despre vaci și boi…

 

 

Adauga comentariu