Campioana mondială Olivia Cîmpian a renunţat la gimnastică pentru medicină. În timpul liber antrenează copiii de la Club Junior!

A plecat de mică departe de familie pentru a-şi urma pasiunea pentru sport, iar după ce a cunoscut succesul şi a urcat de nenumărate ori pe podium, devenind campionă mondială, s-a gândit că trebuie să facă mai mult. O altă pasiune a ei a ieşit la suprafaţă şi a trebuit să o cultive. Astfel, a ajuns să urmeze după o carieră sportivă, o pregătire pentru a deveni medic. Este vorba despre gimnasta Olivia Cîmpian, în vârstă de 20 de ani. 

„Totul a început la vârsta de patru ani atunci când la grădiniţă fiind, doamna antrenoare Elsa m-a observat şi a văzut că am potenţial şi talent pentru sportul de performanţă. De acolo a început povestea mea. Am început sportul în Arad cu Ciprian şi Carina după care văzând că nu sunt condiţii să practic gimnastica aici a fost necesar să merg la Deva unde am continuat ce am început. În clasa a III a pe când aveam 9 ani am plecat de acasă şi am stat la cămin cu celelalte colege. La început a fost greu, îmi era şi dor de casă, obişnuită cu părinţii, a fost dificil, dar mi-a plăcut foarte mult.  Acolo a început performanţa pentru mine, aveam două antrenamente pe zi, dimineaţa şi după masa, aveam şcoala, îmi plăcea că eram în permanenţă alături de colegele mele şi aşa ne-am şi cunoscut mai bine, ne-am împrietenit şi am format o echipă”, povesteşte Olivia.

 Primul ei concurs a fost undeva la 10, 11 ani, la Buzău.  Atunci a luat primele medalii de aur şi argint.

„Am fost foarte fericită şi emoţionată, era prima competiţie. Aş face acelaşi lucru dacă ar fi să o iau de la început, a fost greu că eram departe de casă, dar a fost frumos. iubesc din tot sufletul gimnastica”, mai adaugă sportiva din Arad.

Deşi i-a fost extrem de greu în vara anului trecut a trebuit să aleagă şi a lăsat în urmă ceea ce făcea la Deva şi s-a înscris la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş Arad”. Olivia spune că în cei şase ani se va putea decide ce specializare să aleagă, ar merge pe medicină sportivă,  chirugie sau ortopedie.

„A existat o conexiune de mic copil eu jucându-mă foarte mult cu stetoscopul şi cu trusa medicală, mi-a plăcut. Apoi am ajuns în lotul naţional unde atât eu, cât şi colegele mele , ne-am lovit de foarte multe afecţiuni medicale, am avut dintodeauna o curiozitate să aflu motivul, cauza şi desigur tratamentul şi acum sunt mândră că am ajuns să fiu studentă la medicină”, declară Olivia Cîmpian.

Pentru că dragostea pentru sport nu poate fi uitată, Olivia face acum parte din echipa de la Club Junior a Ancăi Stoenescu (Şipoş) unde desfăşoară activităţi sportive de două ori pe săptămână.

Adauga comentariu