Cadrul universitar Andreea Ioana Rusu a pus bazele unui centru pentru „burtici” și bebeluși

Aradul are de curând un centru de educație pre și postnatală Lamaze care oferă mai multe servicii. Acesta a fost înființat ce către un cadru  universitar. Visul ei de a avea un astfel de centru a început în urmă cu mulți ani când a rămas însărcinată, însă doar de câteva luni l-a putut vedea în realitate.

Andreea Ioana Rusu are  40 de ani și de mică își dorea să se facă doctoriță. Consulta pe atunci tot ce prindea de la animăluțe la păpuși.  A ales totuși meseria de farmacist, însă pasiunea ei de a ajuta și mai mult oamenii a rămas vie. În anul 2003 a finalizat școala la Timișoara și de atunci a început să profeseze ca farmacist. Totodată de zece ani este și  cadru univeritar la Facultatea de Farmacie și Nutriţie din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș Arad.

A doua mare pasiune a fost partea cu sportul şi cu mişcarea. Am făcut mereu mișcare, sunt și instructor de aerobic şi fitness, de kangoo jumps. Am avut de mică și o pasiune pentru anumite feluri de mâncare. Nu înţelegeam de ce unii mâncau anumite mâncăruri şi eu nu le mâncam.  Când eram eu mică nu se vorbea despre nutriţie. Nu mănânc de exemplu jumări și sarmale. Nu am înțeles niciodată de ce trebuie să mâncăm mai mult la sărbători decât în rest. Asta este o mare problemă pe care am avut-o tot timpul, nu am înțeles de ce trebuie gătit pentru patru şi noi suntem doar unul sau doi. Abuzul acesta alimentar l-am văzut ca pe ceva anormal. Apoi a venit momentul în care am rămas însărcinată. Am căutat cu  disperare o persoană care să îmi spună anumite lucruri pe care trebuie să le ştii. Medicul nu ţi le spune. Nu din rea intenţie nu îți spune, ci pentru că foarte puţini ştiu să se comporte la nivelul omului normal care are altă profesie: de avocat, învăţător sau vânzător în piaţă. Pacientul care intră acolo nu înțelege nivelul la care vorbesc ei. Volumul de muncă e foarte mare şi un medic nu are timp. În timpul sarcinii mi-a venit ideea, dar lucrurile se întâmplă când vrea Dumnezeu, au trecut peste 12 ani de atunci. Am prietene care au copii și până să ajungă la pediatru mă întreabă pe mine cum să îi trateze. Am avut mereu atracţia spre bebeluşi şi burtici, dacă lucrezi cu ei şi obişnuieşti să îi iei în braţe să îi ţii lângă tine îţi dai seama că au o energie aparte”, spune Andreea Ioana Rusu.

În luna iunie 2019, Andreea Ioana Rusu a deschis centrul de consiliere în fosta clinică a doctorul ginecolog Teaha. În luna decembrie 2018, Andreea și-a dat examenul final, deoarece a urmat cursurile de Formare ca Educator Prenatal Lamaze, atunci și-a luat atestarea și apoi a deschis centrul.

Acum oferă mai multe servicii cum ar fi: Educație Pre și Postnatală Lamaze; Curs puericultură; Gimnastică prenatală; Curs puericultură (îngrijire) bebeluși; Curs suport operație cezariană; Curs de alăptare; Curs de prim ajutor bebeluși și adulți; Curs diversificarea alimentației la  bebeluși; Consiliere nutrițională; Consiliere nutrițională  gravide și lăuze; Diversificarea alimentației la bebeluși; Consiliere nutrițională  bebeluși, copii și adulți; Evaluare nutrițională pe grila de creștere a bebelușului; Consiliere nutrițională slăbire și remodelare corporal; Fiziokinetoterapie și recuperare bebeluși și copii; Masaj terapeutic bebeluși și copii; Neonatologie; Gimnastică de remodelare corporală.

Andrea îi are colaboratori pe Adriana Ardelean – fiziokinetoterapeut și Mirela Rusu- medic specialist neonatolog.

Pentru formații se poate vizita centrul la adresa  Arad, str. Ion Georgescu (fostă Sebeșului), nr. 6, trimite mail la: contact@leaganulcunoasterii.ro, se poate suna la telefon: 0722470394 sau se poate accesa pagina www.leaganulcunoasterii.ro.

 

 

Adauga comentariu