Cad bucăți din podul „Decebal”! Primăria Arad anunța lucrări de reparații încă de acum doi ani

Podul „Decebal” din municipiul Arad reprezintă un pericol pentru trecători. Bucăți din asfalt s-au desprins, iar prin aceste fisuri se poate „admira” apa Mureșului.

Autoritățile locale au inițiat un proiect de reparații capitale, în urmă cu mai bine de doi ani – însă totul e doar pe acte.

În realitate, găurile din asfalt sunt un pericol pentru cei de traversează pietonal acest pod care face legătura dintre centrul municipiului și cartierele Subcetate, Micălaca și Aradul Nou.

Oamenii se plâng de faptul că deși au fost făcute mici reparații acestea au cedat, iar fisurile au revenit. „Anul trecut prin vară au fost făcute ceva lucrări. Au acoperit găurile, dar acum iar se desprind bucăți din pod și găurile apărute sunt un pericol pentru oameni. Nu înțeleg de ce nu se fac lucrări de calitate care să țină mai mulți ani, nu doar câteva luni”, se întreabă Ioan Munteanu, un arădean care locuiește în zona centrală a municipiului.

Într-adevăr, aceste fisuri în asfalt au apărut de câțiva ani. În vara anului 2017, Primăria Arad anunța realizarea unor lucrări de acoperire a găurilor, însă acestea s-au dovedit a fi făcute de mântuială.

Mai mult, administrația Falcă anunța demararea unui proiect amplu, de peste nouă milioane de lei, încă din vara anului 2016. Atunci a fost votat în Consiliul Local Municipal un studiu de fezabilitate, însă lucrările efective nu au început nici acum, în vara anului 2018.

Podul „Decebal” a fost construit în anul 1973.

Adauga comentariu