Bustul celui mai reprezentativ om politic al României se află în fața unei primării din județul Arad

Comuna Tîrnova din județul Arad a fost în mare sărbătoare. Peste 600 de persoane printre care primari, cadre militare în rezervă, conslieri județeni și locali, cetățenii de onoare, foștii prefecți ai Aradului, profesori și elevi, preoți, angajații administrației locale, angajați ai Ocolului Silvic Zărandul, dar și locuitori ai comunei Tîrnova și satelor aparținătoare, au participat la evenimente dedicate Centenarului Mari Uniri. Nu au lipsit reprezentanții Asociației culturale" CARTEA, IZVOR de cultură" Arăneag, în frunte cu Gheorghe Câlb. 

Un moment important a fost dezvelirea bustului celui mai reprezentativ om politic al României din toate timpurile, liberalul Ion I.C. Brătianu, care a jucat un rol de primă importanță în Marea Unire din 1918 și în viața politică din România modernă.

În cadrul evenimentului cultural de la Tîrnova, primarul Florin Farcașiu a evocat personalitatea lui  Ion I.C. Brătianu cel care s-a implicat activ în realizarea Marii Uniri, mintitind despre evenimentele semnificative ale anului 1918 anul împlinirii idealului naţional, anul încununării victorioase a lungului şir de lupte pentru făurirea statului naţional unitar.

„Prin amplasarea acestui bust lăsăm generaţiilor viitoare elemente concrete de patrimoniu, mărturii ale iubirii de ţară, luptând pentru unirea neamului românesc şi pentru a cinsti cu dragoste făuritorii României Mari. Vreau să le mulțumesc tuturor celor prezenți la acest important eveniment al comunei noastre și nu în ultimul rând funcționarilor publici din Primăria Tîrnova care au muncit foarte mult pentru organizarea acestui eveniment”, a declarat Florin Farcașiu, primarul comunei Tîrnova.

Un moment emoționant a fost omagierea ultimului veteran de război care mai trăiește în comuna Târnova – Onuț Stoia din satul Dud, ajuns la venerabila vârstă de 97 de ani. 

În finalul evenimentului, un sobor de preoți a oficiat o slujbă de pomenire a marelui om politic Ionel Brătianu, iar elevii școlii din localitate au susținut un program artistic.

Adauga comentariu