Buburuzele au invadat Valea Mureșului. Oamenii nu mai pot sta în case

Mii de buburuze au invadat mai multe localități din județul Arad, în special de pe Valea Mureșului. Acestea au intrat în case, în poduri, peste tot unde găsesc o crăpătura cât de mică în zid. De vină par să fie zilele călduroase de toamnă, care au dat peste cap bioritmul acestor gâze.

De câteva zile,orasul arădean Lipova se află sub asediul roiurilor de buburuze. Oamenii le adună pur și simplu cu mătura. Sunt cu miile peste tot, în grădini, case, pe strada, spre disperarea localnicilor.

Oamenii spun că buburuzele au ajuns sa fie agresive, uneori înțeapă, se așează pe haine, intră în casă, în dulapuri, invadează toate spațiile, oricât de mici. Autoritățile locale au dispus deja primele măsuri. Mircea Jichici, primarul orașului Lipova, spune că acest fenomen apare în fiecare an dacă vremea de toamnă este călduroasă.

De câțiva ani, atunci când toamna este lungă și zilele călduroase roiuri întregi de buburuze invadează localități din județul Arad. După câteva zile, acestea se retrag, însă până atunci localnicii adună zeci de găleți cu gâze.

Adauga comentariu