Brigitta Andrea Saszet: „Turismul a devenit unul dificil, epuizant și provocator”

Brigitta Andrea Saszet Baiko, arădeanca care deţine Agenţia de Turism Discover Turism a postat un material pe blogul personal în care vorbeşte despre pandemia în turism. În material subliniază faptul că turismul a devenit unul dificil, epuizant și provocator.

„Este adevărat ca nimic din universul nostru personal nu mai este la fel. Speram cumva că această criză mondială va scoate în evidență bunătatea și aspectele pozitive ale potențialului uman, dar se pare ca lucrurile nu stau deloc așa. Turismul în zilele noastre și a face consultanță în turism a devenit un job dificil, epuizant și provocator. Poate că știți, poate că nu, ca job-ul meu de zi cu zi este de consultant în turism. Consultanții în turism sunt aceia care oferă o plus valoare concediului Dvs. prin interacțiune umană, empatizare și mai ales prin identificarea nevoilor și dorințelor chiar și a celor mai pretențioși turiști.

Munca acestor oameni începe o dată cu solicitarea ofertei și se termină doar în momentul în care turistul se întoarce fericit acasă. Un consultant în turism stă la dispoziția turistului atât înainte de începerea concediului și mai ales în timpul desfășurării acestuia când cu promptitudine oferă soluționarea eventualelor probleme întâlnite”.

De asemenea, Brigitta descrie şi ce a făcut un consultant în turism pe perioada pandemiei. Ea spune că a fost și agent de turism și psiholog în unele cazuri și recuperator al sumelor de bani achitate în alte cazuri.

„Turismul, niciodată în istoria sa nu a trăit o astfel de criză, nu ne-am fi putut imagina vreodată ca va veni ziua în care toate avioanele vor sta la sol și zeci de țări își vor închide granițele…dar este realitatea dureroasă pe care am trăit-o cu toții.

Încă de la începutul acestei pandemii consultanții în turism au fost pe metereze ( acolo sunt și acum) încercând mereu să ofere alternative, să reprogrameze și să salveze tot ce se poate salva. Asta a însemnat zile întregi de stat ”on hold” la telefon cu companii aeriene și furnizori sau mii de e-mailuri trimise. Sfârșitul pandemiei nu va fi când boala va fi eliminată, ci atunci când renunțăm la panică și disperare și învățăm să ne adaptăm și să trăim în contextul actual. Lucrurile încep încet să revină pe un făgaș mai apropiat de normalitate, sau de aceea care va fi normalitatea de acum înainte. Viața noastră va cuprinde mai multe măsuri de protecție împotriva COVID 19 dar certitudinea acum este că vom călătorii din nou. Cu siguranță prima noastră călătorie post pandemie va fi ciudata, dar să privim și partea pozitivă; sunt atâtea variante de măști de protecție disponibile care mai de care mai haioase și inovative încât o să ajungă un trend. Distanțare sociala? Ohh, de când am așteptat să nu stau pe o plaja aglomerată sezlong lângă sezlong sau să savurez un pahar de vin în intimitate la un restaurant! Pașapoarte Covid19? Atâta timp cât vom putea pleca din nou în explorarea lumii de ce nu ar fi o varianta acceptabilă? Până nu de mult aveam nevoie de pașapoarte să călătorim oriunde…”.

 

 

 

Adauga comentariu