BREAKING NEWS. Se lansează site-ul Breaking News.ro. Cine a avut domeniul și cine îl dezvoltă

Breaking News. Vom avea, în câteva luni, site-ul BreakingNews.ro. Domeniul a fost luat acum aproape 20 de ani, dar a fost inactiv. Deținătorul l-a vândut, iar anul acesta va fi lansat.


Cine este cel care avea domeniul BreakingNews, cine l-a cumpărat și când va fi lansat, în continuare.

Domeniul BreakingNews.ro a fost luat la începutul anilor 2000 de către Silviu Prigoană, cel care a lansat, la vremea respectivă, primul post de știri din România - Realitatea TV. Nu l-a folosit niciodată.

BreakingNews.ro are acum un nou proprietar, după o tranzacție ”cu cinci cifre”. Este vorba de Liviu Alexa, cel care deține, printre altele, ZiardeCluj.ro, postul local NCN, din Cluj, o licență de știri națională care urmează să fie lansată (cu Răzvan Dumitrescu realizator principal) și o rețea de site-uri locale (stirideBistrița.ro, ZiardeArad.ro, Stiride Iasi.ro, ZiaruldeCraiova.ro, StirideFocsani, StirideArges).

Ce va face cu domeniul?

”Va fi un site de știri național, care să acopere tot ce înseamnă Breaking News, cu mult accent pe informații din țară”, a declarat Liviu Alexa pentru Paginademedia.ro.

”Ceea ce e foarte important, BreakingNews.ro va fi un site cu mult conținut exclusiv, nu un agregator. Vom avea și aplicații pentru Android și IOS”, a mai spus el.

Cât despre vânzător?

”Silviu Prigoană a fost un vizionar. A lansat prima televiziune de știri, iar domeniul BreakingNews.ro l-a înregistrat în anii 2000, când încă nu exista febra aceasta cu Breaking News peste tot.

Inițial, când l-am contactat, Silviu Prigoană nu a vrut să vândă domeniul, dar apoi a fost de acord. A fost vorba de proiect, nu cred că pentru el prețul a fost ceea ce a contat.”

BreakingNews.ro urmează să fie lansat în această vară, pe 1 iulie și va avea o redacție de zece oameni, în București. Finanțarea va fi ”din resurse proprii”.

Surs: Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro 


Adauga comentariu