Bravo, Tripa! Bravo, Abrudan! Se bat în campaniile electorale, dar îşi dau mâna pentru interesul local

Sunt din partide politice adverse, însă atunci când vine vorba despre binele comunităţii, lasă animozităţile de o parte. Călin Abrudan este primarul oraşului Ineu şi provine din PNL. Florin Tripa este ineuan şi deputat PSD.

Nu o dată cei doi s-au pus la aceeaşi masă şi au pus umărul pentru binele ineuanilor. Bravo lor!

Poate părea un lucru anormal, asta dacă ne raportăm la modul cu care politica autohtonă ne-a obişnuit. Este un lucru cât se poate de firesc dacă ai interesul de a-ţi ajuta comunitatea.

De la începutul lui 2017, de când PSD se află la guvernare, deputatul Tripa a avut mai multe acţiuni în care a ajutat administraţia oraşului Ineu, chiar dacă cei ce o conduc au o altă culoare politică.

„Am fost mai multe situaţii când am ajutat administraţia din Ineu. Este şi normal să procedez aşa, chiar dacă primarul provine din PNL. Consider că este un mod corect de a face politică şi administraţie. Am discuţii cu domnul Abrudan destul de des, despre administraţie şi proiectele pe care doreşte să le pună în practică. Am făcut demersuri pentru ca ministrul Mihai Fifor să vină la Ineu şi să discute despre transferul unor terenuri dezafectate ale ministerului către administraţia locală. Chiar ieri Ioan Deneş, ministrul Apelor şi Pădurilor a fost prezent în Ineu, pentru a vizita lucrările desfășurate pe albia Râului Crișul Alb în zona orașului Ineu. E drept că de-a lungul timpului eu şi Călin Abrudan ne-am mai contrat prin campaniile electorale, însă acestea se înscriu într-un registru al luptei politice”, ne spus Florin Tripa, deputat PSD.

Călin Abrudan, primarul liberal al Ineului, spune că odată încheiată campanie elctorală lasă haina politică şi se preocupă de administraţie. „Lucrările mari făcute în Ineu au beneficiat de sprijinul tuturor, indiferent de culoarea politică. Vă dau exemplul spitalului, un proiect foarte mare. A existat o colaborare a tuturor forţelor politice şi este normal să fie aşa. Este un exemplu pe care ar trebui să-l urmeze şi alţii. Lumea ne alege pentru a face administraţie, pentru a le face viaţa mai bună. Bineînţeles că în campaniile electorale fiecare îşi susţine convingerile. Am avut dispute şi cu domnul Florin Tripa, însă nu s-a sărit calul, au fost chestiuni normale pentru o bătălie politică”, spune Călin Abrudan, primarul oraşului Ineu.  

Cazul de faţă poate părea unul ieşit din comun. Dacă luăm în calcul faptul că CJA, condus de PNL, nu alocă fonduri unor primării pe motiv că sunt PSD-iste, dar are grijă să „pompeze” serios în cele conduse de liberali - situaţia prezentată mai sus poate părea anormală.

Dacă luăm exemplul alocărilor discreţionare făcute de fostul şef al CJA Nicolae Ioţcu (PDL) către comuna natală, Săvârşin, „suptă” de bani pentru că era condusă de PSD, vedem că că acest exemplu, Tripa-Abrudan, trebuie aplaudat.

Adauga comentariu